• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde pamuk ekimine bir ay kala gerekli hazırlıklara başlayan çiftçiler, hazırlıklar bitmesinin ardından ekime başlayacaklarını belirtiler.

Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle pamuk ekimi için şimdiden hazırlık yaptıklarını söyleyen Mehmet Emin Karabulut,  "Şuan pamuk ekimi hazırlığını yapıyoruz. Bu yıl biraz erken başladık. Sebebi de havaların kurak geçmesi ve iklimde yaşanan değişik. Şuan hazırlık için tarla tesviyesini yapıyoruz. Ardından yabancı ot için ilaçlama yapacağız ve tarlalarımıza gübre atacağız. Sonra pamuk ekinimize başlayacağız inşallah." dedi.

İki yıldır bölgede büyük bir kuraklığın yaşandığını ve bundan dolayı çiftçilerin çok mağdur olduğunu belirten Karabulut sözlerini şöyle bitirdi:

"2-3 yıldır bölgemizde büyük bir kuraklık vardır. Yaşanan bu kuraklık ve elektrik kesintilerinden dolayı biz, çitçiler olarak çok mağdur oluyoruz. Zaten gübre ve mazotu fiyat pahalılığından dolayı doğru dürüst alamıyoruz. Yapılan bu kadar masrafın ardından her yıl olduğu gibi İnşallah bu yıl da elektrik kesintileri olmaz, bizde sağlıklı bir gelir elde ederiz." (Sabri Acet-İLKHA)