• DOLAR 32.537
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2499.185
  • ...
Otobüs şoförünün namaz hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İskenderun'dan Ankara'ya yolcu otobüsüyle giden Ömer Mılık, sabah namazını kılmak istediğini ve durması gerektiğini söylediği şoförün, bunu reddettiğini öne sürdü.

HAS Turizm firmasına ait otobüsün şoförüne namaz kılmak için durma talebinde bulunan yolcu Mılık'ın bu isteği geri çevrildi.

Has Turizm firmasından bilet ayırtan Mılık, "Sabah namazı yaklaştığında namaz kılmak için durmasını rica ettim. Şoför, 'duramam' diye cevap verdi. Diğer firmalarda namaz için duruyor dediğimde 'yok öyle bir şey, ben duramam, sen beni işimden mi edeceksin.' dedi. Namaz konusunda bana sıkıntı çıkardın, bende seni şikayet edeceğim, medyada bu konuyu işleyeceğim dediğimde bana sert bir şekilde çıkıştı." diye konuştu.

Firmayı şikayet edeceğini söyleyen Mılık, insanların namaz için sıkıntı çıkaran firmalarla yolculuk yapmaması gerektiğini ifade etti.

Firma yetkilisinden açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz firma yetkilisi, "Olay Antakya-Ankara seferinde oluyor. Otobüsler beli bir güzergâhta durması mecburidir onun dışındaki tesislerde durması yasaktır. Firmanın almış olduğu karar bu. Kaptan, Ömer beye, 'ben namaz için duramam, durursam diğer yolcular şikayet eder. Beni işimden mi kovduracaksın, ben bunu yapamam' demiş. Ömer beyin şikayeti üzerine kaptanı çağıracağız ve gerekeni söyleyeceğiz." dedi.  (Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir