• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
74 Yıl Sonra Ezan Sesi Yükselecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa`da 15. yüzyılın ikinci yarısında yaptırıldığı bilinen ve 1938`den bu yana ev olarak kullanılan Zafranlık Camisi`nin restorasyonuna başlandı.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, AA muhabirine, hedeflerinin tarihi eserleri, gelecek nesillere aktarmak olduğunu anlattı.

Sarı, şöyle konuştu:

``Bu konuda Bursa Valisi Şahabettin Harput`un büyük desteğini alıyoruz. Son olarak Zafranlık Camisi`nin tekrar ibadete açılması noktasında Valimizin büyük desteğini gördük. 15. yüzyılın ikinci yarısında yapılan yaklaşık 550 yıllık bu eserin, 1938 yılına kadar cami olarak kullanıldığını, 1938`de vatandaşlara satıldığını tespit ettik. 1938 yılından günümüze kadar konut olarak kullanılan bu eseri, Valimizin desteğiyle sahiplerinden 284 bin liraya satın aldık.``

Merkez Osmangazi ilçesi sınırlarındaki caminin tabusunu Zafranlık Camii Şerifi Vakfı adına aldıklarını anlatan Sarı, zaman geçirmeden projelerinin hazırlatıldığını, ilgili kurumlardan onaylarının alındığını söyledi.

Sarı, ihalenin ardından müteahhit firmayla sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, ``Sözleşmeye göre, kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor ancak firmayla görüşüp bu tarihi biraz öne çekmeye çalışacağız. Restorasyon çalışmaları birkaç gün önce başladı`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir