• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
"Bu yılı kitap-kütüphane yılı ilan ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, '54. Kütüphane Haftası' etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından 1964 yılından beri her yıl mart ayının son haftası olarak kutlanan "Kütüphane Haftası'nın 54'ncüsü, 31 Mart 6 Nisan tarihleri arasında Batman'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

'54. Kütüphane Haftası'nın açılış programına; Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin, Mekan Çeviren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, Kütüphane ve kaynakların halka en iyi şekilde tanıtmak gerektiğini söyledi.

Ilgar, "Sayın Valimizin başlattığı 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyası ile amaçlanan da; halkımızın özellikle de gençlerimiz ve çocuklarımızın kitap okuyarak, bilgi ve kültürlerini artırmaları, toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olmalarının sağlanmasıdır. Ayrıca çok okuyan gençlerimizin sınavlarda daha başarılı oldukları da bilimsel bir gerçektir. Yaşam boyu eğitim sürecinin ülke kalkınmasına verdiği katkıyı göz önüne alarak, genç arkadaşlarıma bu sürecin önemli bir parçası olan kütüphanelere gitmelerini ve sunduğumuz kaynaklardan yararlanmalarını öneriyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından bir yıl içerisinde en çok kitap okuyup dereceye girenlere hediye ve başarı belgesi veren Vali Deniz, daha sonra bir konuşma yaptı.

Deniz, "Batman her yerde okuyor projemizi bu yıl da sürdüreceğiz. 100 bin kitap dağıttık. 100 bin kitap daha okullarımıza dağıtacağız. Bazı okullarımıza kütüphane kazandıracağız. Kitap-kütüphane yılı ilan ediyoruz. Batman güzel bir şehir, gençler okudukça bizlerde onlara daha fazla imkân sunacağız." dedi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir