• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Şanlıurfa Umut Kervanından muhtaç aileye ev yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği, ihtiyaç sahibi olan Yeşilkurt ailesine yardım eli uzatarak kendilerine yeni bir ev yapmak için inşaat çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye İlçesinin Selçuklu Mahallesi'nde ikamet eden Yeşilkurt ailesine, Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği aracılığı ile Rehber TV'de yayınlanan Umut Kervanı programında toplanan yardımlarla evin inşaatına başlanıldı.

Yapımı devam eden ev ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, muhtaç olan aile için televizyon programına katılarak yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Çelik, "Biz bu aileyi tanıdığımızda, bu ailenin evi yoktu. İki duvar ve üstü çadırdan olan bir yer vardı. Hayır sahiplerinin katkısıyla evin kalıbını, duvarlarını yaptık ve betonunu döktük. Şu an evin çatısı oluştu. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık kardeşlerimizde bu evde rahat bir şeklide yaşarlar inşallah." dedi.

"Evin eksikliklerinin bitirilmesi için hayır sahiplerinin hayırlarını bekliyoruz"

Fakir ve muhtaç ailelere yardım elini uzatmaya devam edeceklerini söyleyen Çelik, "Masrafların bir kısmını televizyon programından gelen evde ki çocuklar gece yatarken, yatakları ıslanıyordu ve sabaha kadar yatamıyorlardı. yardım paraları ile bir kısmını da inşaat ustalarının katkılarıyla yaptık. Daha önce İnşallah bundan sonra yağan yağmurdan dolayı ıslanmayacaklar. Biz şu an çatısını oluşturduk fakat bu evin daha içi var. Evin çatısı bitti ama ev bitmedi. Ev içine sıva, boya, fayans ve elektrik ile su tesisatı gerekliliği var. Bu eksikliklerin bitirilmesi için hayır sahiplerinin yapacakları hayırlarını bekliyoruz. Herkes yardım derneklerine yardımda bulunsa biz de muhtaç ailelere elimizi uzatacağı ve fakir ve muhtaçların umudu olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz mübarek üç aylarda 500 aileye gıda yardımı yapmaktır"

Mübarek üç aylar kapsamında fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunmak için, bir yardım komisyonu oluşturduklarını ifade eden Çelik, "Mübarek üç aylar için bir komisyon oluşturmuşuz. Bütün hayır sahiplerini ziyaret edeceğiz. Fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımımız olacak. Bu konuda bizin çalışmamız var. Hedefimiz mübarek üç aylarda 500 aileye gıda yardımı yapmaktır. Bütün hayır sahiplerini bu mübarek günlerde bizimle beraber hayır yapmalarına davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Önceden kaldıkları yerin çadırdan olması nedeniyle gece yağan yağmurdan ve damlayan sudan dolayı yatamadıklarını söyleyen Yeşilkurt ailesi fertleri de bir evlerinin olacağı için çok mutlu olduğunu ifade ederek Umut Kervanına ve hayırseverlere teşekkür ettiler. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir