• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...

VAN - Tam Kapasite ile çalışması durumunda 400 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, üretiminin yüzde 70'ini ihracat, yüzde 30'unu iç pazara satacak.

 

Van Mermer Fabrikası Siirt, Hakkari, Van ve İran'dan kurulan Mermer Ocaklarından gelen Mermerleri işleyecek. Ocaklarda çalışacaklarla birlikte, istihdam sayısı 750 kişi olacak. Dış Pazar arama çalışmalarının başladığı mermer ve granit üretim fabrikası tarafından Azerbaycan, Çin, Hindistan, ABD, Kanada, Irak ve İran bağlantıları kuruldu ve görüşmeler devam ediyor. Ayrıca Çinliler geçen Hafta Fabrikanın Siirt Ocaklarında inceleme yapmış ve ilk siparişlerini vermişler bile. Toplam 50 milyon TL'ye mal olan tesiste yılda 450 bin metrekare üretim yapılacak. Son kurulan yeni teknoloji makinalarla bu üretim yılda 510 bin metrekareye çıkarılacak. Fabrika 17 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuş.

 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdulhadi Mirahmetoğlu, KOSGEB Bölge Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Van Mermer Fabrikasında incelemelerde bulundular.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'ın böylesi büyük fabrikalara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bir Vanlı olarak bu kadar büyük ve önemli bir fabrikanın burada bulunmasından gurur duydum. Bu Van'ın gururu olacak. Burada 750 aile iş sahibi olacak, aş sahibi olacak. Bu tablo karşısında mutlu olmamak elde değil. Bu büyük tesisi ilimize kazandıranlara teşekkür ederim. Van ancak üretimle kalkınabilir. Bu türden marka olacak fabrikaların kurulması bu kentin kaderini değiştirecektir. Bu tesislerin çoğalması ile Van gelişecektir. Birbirimizi seversek, birbirimize destek verirsek çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Geleceğimizi doğru planlamak adına öngörülü olmalıyız. En az 50 yıllık öngörülerle planlar yapmalıyız. Van'ın kalkınması gelişmesi ancak böyle bu şekil öngörülerle sağlanabilir. Geçmişte kişisel çıkarlar ön plana çıkarılmış, küçük hesaplar yapılmıştır. Artık bu düşünceyi aşmak gerek. Kentin çıkarları, geleceği etrafında kenetlenmeli, geleceği şimdiden kurgulamalıyız" ifadesini kullandı.

 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Van Milletvekili olarak, Van'ın hep güzel şeylerle anılmasını dilediğini belirterek, "Bugün burada ne kadar anlamlı bir yatırım yapıldığını gördük. Bu tesis Türkiye'nin en büyük tesisidir. Üretime geçtiği durumda yüzlerce insan istihdam edilecek. Gurur duyacağımız bir yatırım. Bu tesislerin çoğalması, bu kentin en büyük sorunu olan işsizlik belasına son verecektir. Van büyüyecek ve gelişecek. Bu vakitten sonra hiçbir güç bu gelişimin önünde duramaz. Bizler de bu gelişime ayak uydurmalı ve Van'ı hak ettiği yere getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Gökçenay Grup adına ev sahipliği yapan Bedrettin Gökçenay, kazandıklarını Van'a yatırmaktan gurur duyduklarını belirterek "Van sevdalısı olarak yatırımımızı Van'a yaptık. İnsanların mutlu olması, bu kentte huzurlu olması bizleri de mutlu edecektir. Çalışan, üreten bir Van için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bugün burada kurulan bir fabrika, yarın başka yatırımcılara da örnek olacaktır. Çok kısa süre sonra Van Tekstil Kent kurulacak. Buraya büyük yatırımcılar gelecek. Bu türden yatırımlara destek vermeli, bu kenti bölgenin ve hatta ülkenin gündemine güzel şeylerle getirmeliyiz. Bu güne kadar desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ederiz" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)