• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Erdoğan`dan Tel Rıfat`a operasyon mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekâtı hedefine ulaştıracağız." dedi.

Kongre öncesinde Hayri Gür Spor Salonu önünde vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek partililere hitap etti.

"Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi bile yoktur"

Konuşmasında Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi bile olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her alanda çok çalışmak ve hızlı hareket etmek zorundayız. Geçmişte yapılan yanlışların, zaafların faturasını, bugün biz ödüyoruz. Savunma sanayiinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda bir iş yapılmamış. Şayet bizim bu konuyu bizzat himayemize aldığımız 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa, inanın bana, şu operasyonların hiçbirini yapamazdık." dedi.

"Mümbiç konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de muhataplarımızdan, bize Mümbiç konusunda en başından beri verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Bunun için, Amerika'nın bir an önce Mümbiç'in denetimini, terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekiyor. Biz, bu kardeşlerimizle birlikte, kısa sürede Mümbiç'i altyapısı ve üstyapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız." değerlendirmesinde bulundu.

"Kimsenin konjonktürel siyaseti bizi bağlamaz"

"Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi, bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: "Hiç kimse kusura bakmasın, ülkemizin ve milletimizin bekasının söz konusu olduğu bir yerde, kimsenin taktik hesabı, konjonktürel siyaseti bizi bağlamaz. Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız. Ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez, indiririz. Aynı şey Kuzey Irak için de geçerli. Eğer terör örgütünden temizlenmezse operasyon bizim için kaçınılmazdır. Teröristlerin cirit attığı yerde egemenlik lafı etmek boş iştir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bize tehdit oluşturan teröristleri halleder geçeriz. Sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütünün üzerine sonuna kadar gideceğiz."

"Sincar'a gireceğiz dedik, operasyonlar başladı"

Kongre öncesi salonun önünde bekleyen vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Sincar'a da gireceğiz.' dedik. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. İçeride teröristlerle mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler. Biz bir işgal devleti değiliz. Onun Batı'da örnekleri var. Bizim geçmişimizde böyle bir şey yok." dedi.

"Beğenmedikleri ÖSO 302 şehit verdi"

Erdoğan, "Bunlar 'PYD'ye terör örgütü demek için elimizde yeterli delil yok.' tezini savunuyorlardı. Afrin operasyonunu başka türlü sabote etmenin çabasına düştüler. ÖSO'daki kerdeşlerimize iftiralar atarak Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarısını gölgelemek istediler. Bunlar PYD/YPG'ye verdikleri desteği ÖSO'ya vermediler. O beğenmedikleri ÖSO, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir