• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
TSK: Son bir haftada 91 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son bir haftada Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Bingöl ile Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından yapılan operasyonlarda biri lider kadroda olmak üzere 91 PKK'linin öldürüldüğü belirtilirken, 4 askerin hayatını kaybettiği ve 10 askerin de yaralandığı ifade edildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz süreç içerisinde (17-23 Mart 2018) PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Bingöl ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara aralıksız devam edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; biri lider kadroda olmak üzere 91 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Operasyonlarda 21 adet piyade tüfeği, 2 adet AT-4 tanksavar silahı, bir adet av tüfeği, bir adet uçaksavar makinalı tüfek, 4 adet makinalı tüfek, bir adet keskin nişancı tüfeği, 2 adet roketatar ve 2 adet tabanca olmak üzere toplam 34 adet silah, bir adet top mermisi, 2 adet anti tank mayını, bir adet 81 milimetrelik havan mühimmatı, bir adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, bin 875 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 534 adet uçaksavar makinalı tüfek mühimmatı, 8 adet roketatar roketi, 9 adet roketatar sevk fişeği, 110 adet el bombası, 30 adet bomba atar mermisi, 235 kilogram amonyum nitrat, 50 adet dinamit lokumu, 3 kilogram C-4 patlayıcı madde, 106 adet fünye, 36 adet muhtelif şarjör, 4 adet el dürbünü, bir adet gece görüş dürbünü, 6 adet el telsizi ve 78 adet EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirilmiştir. 29 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, teröristler tarafından kullanılan 45 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda operasyonlar kapsamında 4 askerin hayatını kaybettiği, 10 askerin de yaralandığı kaydedildi.  (Mehmet Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir