• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
Yıkılma tehlikesi bulunan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesi Çayönü (Raşedare) köyü Dilimli mezrasında bulunan köy camisinin yıkılmakla karşı karşıya olduğunu söyleyen köylüler, cami duvarlarında oluşan çatlakların her geçen gün daha da arttığını belirterek caminin tamiri için yardım beklediklerini söylediler.

Cami duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan cami cemaati, camilerinin günden güne döküldüğünü, camiyi yıkıp baştan yapacak maddi imkâna da sahip olmadıklarını belirtiyorlar.

Hayırseverlerin cami yapımı için destek vermeleri durumunda köylüler olarak ellerinden gelen imkânları seferber edeceklerini söyleyen mezra sakinleri, camilerinin ileriki süreçte yıkılabileceğini ve camisiz kalabileceklerini ifade ediyorlar.

"Hayırseverler bize destekte bulunsalar camimizi inşa edebiliriz"

Cami zemininin sağlam olmayışından dolayı cami tabanında çökme olduğunu ve bununla beraber cami duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyleyen köylülerden Kazım Ağraş, "Biz istiyoruz ki birileri bize cami için yardım etsin, camimizi inşa edebilelim. Cami için biz köylüler de destek vereceğiz. Bu camiyi 1979 yılında inşa ettik fakat bugün, köylüler olarak kendi başımıza bu camiyi yeniden yıkıp inşa etme imkânına da sahip değiliz. Hayırseverler bize destekte bulunsalardı belki camimizi beraber inşa edebilirdik. Cami yapılırken toprağın temeli sağlam değil ve zemin her geçen gün kayıyor. Zaten camideki derin çatlaklar bu yüzden oluştu. Toprak her geçen gün oturuyor. Oturdukça da cami duvarlarında çatlaklar daha da büyüyor. Kendi imkânımıza çatlak oluşan yerleri sıva yapıyor, önlem almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Korkuyoruz ki bir gün üzerlerine yıkılır"

Cami cemaatinden Şemseddin Taşar ise şunları söyledi: "Camimiz baya eski ve artık yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Camimizi köylüler olarak inşa etmek istiyoruz fakat buna gücümüz yetmiyor. Camiyi yıkabiliriz fakat yıktıktan sonra camisiz kalırız ve perişan oluruz. Camide çocuklarımız her gün Kur'an'ı Kerim dersi okuyorlar. Korkuyoruz ki bir gün üzerlerine yıkılır. Yetkililer veyahut hayırseverler cami yapımı için destek verirlerse biz köylüler olarak destek verip camimizi yapacağız." (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir