• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
"Halkın `Pembe Otobüs` talebine sessiz kalınmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı basın açıklaması ile Batman'da kadınların toplu taşımada yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanı Şükran Özdemir okudu.

Bayanlara yönelik toplu taşımada rahat, huzurlu ve güvenli ortamların oluşturulabilmesi için kentte "Pembe Otobüs" uygulamasının hayata geçirilmesini talep ettiklerini ifade eden Özdemir, halkın talebine Batman Belediyesinin sessiz kalmayıp, kısa sürede gerekli alt yapıyı hazırlaması gerektiğini söyledi.
Toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılardan dolayı bayanların zorluklar çektiğini vurgulayan Özdemir, "Bilindiği üzere Batman'da toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılardan dolayı bayanlar muhtelif zorluklar çekmektedir. Özellikle yolcuların çoğunluğunun erkeklerden oluşması, bayanların otobüs veya minibüse bindiklerinde sıkıntılar yaşamalarına sebebiyet vermektedir. İnsanların yoğun olduğu saatlerde minibüs ve otobüsler tıklım tıklım doldurulmakta ve bu durum ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. Yolculuk esnasında, genç bayanların bazen gayri ahlaki durumlarla, yaşlı, hamile ve çocuklu bayanların ise çeşitli zorluklarla karşılaştıkları bilinmektedir. Dolaysıyla genç-yaşlı tüm bayanların rahat, huzurlu ve güvenli yolculuk yapması için ortamların oluşturulup kolaylıkların sağlanması gerekmektedir." dedi.

"Pembe Otobüs uygulaması hayata geçirilmeli"

'Pempe Otobüs' talebinin bayanların en doğal hakkı olduğunu aktaran Özdemir, "Bayanlar açısından toplu taşımada söz konusu rahat, huzurlu ve güvenli ortamların oluşabilmesi, bayanlara özel Pembe Otobüs uygulamasına geçilmesiyle mümkün olacaktır. Toplu taşımada yaşanan sıkıntılardan dolayı bayanlara ayrıcalık tanınmasını isteyen bütün Batmanlılar adına, bayanların kendilerini daha rahat ve daha güvende hissedecekleri Pembe Otobüs uygulamasının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. HÜDA PAR Batman Kadın Kolları olarak; halkımızın gayet doğal ve haklı olan Pembe Otobüs talebine Batman Belediyesinin sessiz kalmamasını ve kısa sürede gerekli alt yapıyı hazırlamasını istiyor, bu konuda yapılacak olan her türlü yasal eylem ve kampanyaya da destek vereceğimizi belirtiyoruz." diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir