• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...

BATMAN-Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Batman Şubesi üyelerine eğitim verdi.

 

Önceki gün Villa Park'ta saat:18.30'da başlayan yemeğe dernek üyesi 100'e yakın işadamının yanı sıra Eğitim Destek Uzmanları katıldı. Yemek öncesi bir konuşma yapan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt dernek üyelerine faaliyetlerini anlattı.

 

Çok kısa bir sürede teşkilatlanmalarını bitirdiklerini ve Batman'ın mülki amirlerini ziyaret ederek, güzel bir diyalog ortamı sağladıklarını belirten Yeşilyurt, "Kurumsal bir kimlik kazandık. Tabi bunu yaparken üyelerimizi düşünerek yaptık, yapıyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Ulusal ve uluslar arası ekonomik işbirlikleri için özel bir çaba sarf edeceğiz.

 

İşadamlarımızın yaşadığı teknik sorunları birlikte aşmaya çalışacağız. Bunlar vaat değil Genel merkezimizin bugüne kadar yaptıkları ve bizim yaptığımız çalışmalar amacımızı gösteriyor" şeklinde konuştu.

 

11 -14 Nisan tarihleri arsında BATSO ve Batman Valiliği tarafından organize edilen İstanbul iş adamlarıyla tanışma ziyaretine katılacaklarını aktaran Yeşilyurt, "Bu ziyaret esnasında merkezleri İstanbul'da bulunan iki holdingin müdürüyle görüşüp ilimizde açmak istedikleri işletme ile ilgili fikir alış verişinde bulunacağız" dedi.

 

30 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında TÜMSİAD Genel Merkezi tarafından organize edilen Avrupa ülkeleri iş gezisine katılacaklarını vurgulayan Yeşilyurt, "Bu ziyaretler neticesinde elde edilen bilgileri tüm üyelerimizle paylaşacağız. Artık illerarası ve uluslararası platformda TÜMSİAD Batman Şubesi de var olacak. Batman'ın kalkınması ve tanıtımı için bu tür organizasyonlara periyodik olarak katılmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Eğitim Destek Uzmanı Mehmet İnat KOSGEB'in sunduğu destekler ile ilgili detaylı bilgi vererek, "KOSGEB'in desteklerini almak için yapılacak tek şey KOSGEB'in veri tabanına kayıt yaptırmaktır. Devlet yatırımcıya birçok olanak sağlıyor, ancak bizler bundan habersiziz. Sadece sisteme kayıt yapmak yeterlidir" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Program, Eğitim Destek Uzmanı Emine Zeynep Sülün Hocanın "İnsani İlişkiler ve Etkili iletişim" konulu sunumunun ardından sona erdi. (Veysi Demir-İLKHA)