• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Dünya hayatı ahiretin tarlasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları tarafından merkez Eyyübiye İlçesine bağlı Eyyüp Peygamber Camisinde düzenlenen "Sabah Namazıyla Diriliş" programında konuşan Molla Emin Baytar, Müslümanın hayatında ahiretin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Müslüman, kendini her türlü kötülükten uzak tutmaya çalışır. Çünkü bunların hesaplarını vereceği bilincinde ve idrakindedir." dedi.

Sabah namazı programına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Fevzi Kav, Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat, Molla Emin Baytar ve gençlik kolları üyeleri katıldı. 

"Dünya Mustazaflar Haftası" dolayısıyla emperyalistler tarafından zulüm altında tutulan ve katledilen dünya mustazaflarına, mazlumlarına dualar edildi.

"Bu dünyada yaptıklarımızdan sorumlu tutulacağız"

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Molla Emin Baytar, 'Ahiret Bilinci' konusuna değinerek, dünya hayatının ahirete giden bir yol olduğunu, dolayısıyla bu yolda hakkıyla çalışılması gerektiğine değindi. 

Baytar, "Müslümanın hayatında ahiretin çok önemli bir yeri vardır. Ahiretini düşünerek yaşayan Müslüman, kendini her türlü kötülükten, aksi davranışlardan uzak tutmaya çalışır. Çünkü bunların hesaplarını vereceği bilincinde ve idrakindedir. Bizler şunu asla unutmamalıyız ki, bu dünyada yaptıklarımızdan sorumlu tutulacağız. Bu nedenle dünya hayatı ahiretin tarlasıdır. Ahirete götüren bir yoldur. Her Müslümanın ahirete yatırım konusunda dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bunların başında hiç şüphesiz layıkıyla Allah'tan korkmak ve hakkıyla kul olmak gelir."  ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir