• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Gaziantep'te "Ahlak Ve Maneviyat Derneği" Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Ahlak ve Maneviyat Derneği Genel Merkezi Gaziantep oldu. Derneğin kurucu genel başkanı Bülent Çeşmeci yaptığı açıklamada, "Türkiye'de bir eksiklik olarak gördüğümüz ve insanlarımızın yoksun olduğu ortamda, alkol, uyuşturucu, fuhuş, ahlaksızlık, rüşvet, haksız kazanç, adam öldürme ve hırsızlık aşırı bir derecede artığı görülmüştür. Gençleri bu kötülüklerden korumak ve bu tür zararlı alışkanlıklara bulaşmış olan gençleri yeniden topluma kazandırmak için çalışacağız."dedi

İslami eğitimden yoksun büyütülen gençlerin, alkol, uyuşturucu, fuhuş ve rüşvetle beraber birçok ahlaksızlığa saplandığını belirten Çeşmeci, "Anne babasını sokağa atan, eşine şiddet uygulayan bir aile tablosunu hergün görmekteyiz. Manevi çalışmalarımızla İnşaallah bunların önüne geçmeye çalışacağız. Namaz kılan 5 vakit cemaate katılarak hata yapmaya vakti olmayacak nesillerin yetişmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Çeşmeci, Ahlak ve Maneviyat derneğinin amacının, toplumumun huzur ve barış içinde yaşamasına; kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak, maneviyatını yaşamasına katkı sağlamak, temiz bir çevrede, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı olarak yetişip gelişmesine katkıda bulunmak, toplumda herhangi bir şekilde meydana gelen anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların giderilmesi için arabuluculuk yapmak olduğunu vurguladı.

Mahalli ve Uluslararası Konferanslar, Paneller Düzenleyeceğiz
AVEM-DER başkanı Çeşmeci, "Amaca ulaşmak, toplumu Ahlak ve Maneviyat konusunda bilinçlendirmek için; mahalli ve uluslararası konferanslar, paneller, sempozyumlar, yarışmalar, şenlikler, gençlik kurultayları, anma günleri, çok amaçlı kapalı salon programları, açık oturumlar, seminerler, sohbetler, açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşleri, tiyatro, sünnet şölenleri, yemekli/yemeksiz istişare toplantıları, spor turnuvaları, gençlik şölenleri, tarihi ve turistik (gezi, piknik, ziyaret vs.) amaçlı yurtiçi ve yurt dışı tur organizasyonları düzenlenecektir. Hedeflerimizde Sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı tesis etmek amacıyla lokaller, kütüphaneler, okuma salonları, etüt merkezleri, cafeler, kısa ve uzun süreli kurslar açmakta olacaktır. Derneğin amaçları doğrultusunda İstihdam oluşturup çalışacak, katkı sağlayacak şirketler kurmak ve kurdurmaktır. Eğitime katkıda bulunmak için öğrenci bursu vereceğiz. Milli, dini, tarihi gün ve gecelerin anlam ve önemine uygun programlar tertip edeceğiz" dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir