• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘BTSO Mutfak Akademi` projesini hayata geçirdi. Türkiye`de hizmet alanında ilk olma niteliğindeki projenin açılış töreninde ayrıca Bursa Valiliği, BTSO ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde eğitim protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle suça sürüklenen çocuklarla denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin topluma kazandırılması da hedefleniyor.

TÜRKİYE`NİN EN BÜYÜK EĞİTİM MUTFAĞI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,

“Mutfak Akademi, aynı zamanda Türkiye`nin en büyük eğitim mutfağı niteliğindedir. Yiyecek, içecek ve turizm alanında Bursa`ya hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz proje, sektörde halihazırda çalışmakta olanların becerilerini geliştirmekle birlikte özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin de iş hayatına kazandırılmasını sağlayacak. İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, burada  teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

KIYMETLİ BİR PROJE

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, suça sürüklenen bireylerin tekrar topluma kazandırılması noktasında BTSO ile birlikte önemli bir projeye imza attıklarını kaydetti. Kuş,

“Mahkumların ellerinden tutulmadığı sürece bu mağduriyetleri devam edecektir. Cezaevinden çıkan insanlarımızı topluma hazırlamak kadar değerli ve kıymetli bir hizmet yok. Valiliğimiz ve BTSO üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Sayın Valimize ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay`a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖRNEK PROTOKOL

Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, eğitim protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle suça sürüklenen çocuklarla denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin topluma kazandırılması hedefleniyor. Protokolle ilk etapta 20 eski hükümlü kursiyer 6 aylık bir eğitimden sonra meslek sahibi olacak ve istihdam edilecek.