• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
Robot-taksi dönemi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye`de olduğu gibi dünyada da geleneksel taksilerle Uber yeni taksi organizasyonları arasında rekabet var. Çok da uzun olmayan bir vadede ise bu savaşın galibinin insanlar yerine sürücüsüz araçlar olacak gibi görülüyor.

APLİKASYON İLE ÇAĞRI

Cenova Otomobil Fuarı`nda yeni bir robot-taksi konseptinin tanıtımını yapan Renault teknoloji meraklılarının ilgisini üzerinde topladı. EZ-GO adını verdikleri bu araç tasarımı ile de göz doldurdu. EZ-GO aracınızı şehrin herhangi bir yerine çağırmanız mümkün olacak. Bir cep telefonu aplikasyonu yardımıyla çağıracağınız bu araç gelecek, dev kapısını sizin için açacak. Yere bir platform uzatacak ve içine yürüyerek veya tekerlekli sandalye ile binebileceksiniz.

6 YOLCU TAŞIYOR

Hızı saatte 50 kilometreyi geçmeyen araç, yolu bulmak ve kazasız gidebilmek için radar, ultrason ve kameralardan yararlanıyor olacak. Altı yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araç seyahat sırasında 360 derece bir görüş açısı vadediyor. Yolculuk esnasında bir bilgi ekranından anlık veri akışı sunuluyor. Üstelik EZ-GO elektrikli bir araç.

BİR ÇEŞİT ROBOT-TAKSİ

EZ-GO`nun başka bir özelliği de bu araçlar ile yolculukların paylaşılabiliyor olması. Böylece kişi başına gidilen yolun maliyeti düşüyor. EZ-GO firmanın daha evvel tanıttığı SYMBIOZ konseptinin devamı. 2022 yılı itibariyle bir çeşit robot-taksinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir