• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Kozluk'ta Sosyal Güvenlik Merkezi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk ilçesinde yeni Sosyal Güvenlik Merkezi açıldı. Daha önceleri Kozlukta bulunan vatandaşlar SGK işlemlerini yapabilmek için Batman'a gelmek zorunda kalırken, Kozluk'ta yeni açılan SGK merkeziyle sigorta hizmetleri Kozluklu vatandaşların ayağına gitti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Şube Müdürü Bayram Özer, dün itibariyle Kozluk'ta yeni SGK merkezinin açıldığını ve ileriki zamanlarda Beşiri ve diğer ilçelerde de vatandaşların ayağına hizmet götürmek için SGK merkezlerinin açılacağını söyledi.

 

Yaptığı açıklamada Özer, "02.04.2012 tarihi itibariyle Kozluk ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezi faaliyete geçmiştir. Açılış itibariyle il müdürlüğünde yapılan işlemler Kozluk merkezinde de yürütülmektedir. Vatandaşlara daha iyi hizmet etmek anlayışıyla hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürdük. Bundan böyle Kozluklu vatandaşların Batman merkezde değil de bulundukları Kozluk ilçesinde, yerinde hizmet alabilecekler" dedi.

 

"Yargıtay Kararı Şahsı Bağlamaktadır"
"Dul kadına hem eşinin hem ölen babasının maaşı bağlanacak" haberlerini de değerlendiren SGK İl Şube Müdürü Bayram Özer konu ile ilgili kendilerine herhangi bir genelgenin gelmediğini, eşinden ölüm aylığı alan dul kadının, ölen babasından da aylık almak istemiyle açtığı dava kararının sadece kendisini bağladığını ifade etti.

 

Hatırlanacağı üzere Yargıtay, eşinden ölüm aylığı alan dul kadının, ölen babasından da aylık almak istemiyle açtığı davayı reddeden mahkeme kararını bozdu. Yüksek Mahkeme, 6 Ağustos 2003'den önce hak sahibi kız çocuklarına bağlanan gelir ve aylıkların, evlenme ve çalışma halleri hariç geri alınmayacağını hükme bağlandığı için 6 Ağustos 2003'ten önce ölen babası nedeniyle hak sahibi olan davacının, eşinden ölüm aylığı alsa bile babasından da ölüm aylığı alabileceğine karar vermişti. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir