• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 31 inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlandığı belirtildi.

17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Diyarbakır'da iki firmaya et ve et ürünleri kapsamında yer almaktadır. Laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere satan bu firmalar, (dana-kuzu eti) tek tırnaklı et ile Kıyma (Kuzu Eti) Tek Tırnaklı Eti Tespiti yapıldığı belirtildi.

Bu firmalara ait bilgiler şu şekilde sıralandı:

Canım Ciğerim Ocakbaşı - Davut Parıltı/ Şeyh Şamil Mahallesi Karacadağ Bulvarı Sayın Sitesi Karşısı Dicle Apartmanı Altı No:192 Bağlar, Kıyma ( Dana - Kuzu Eti) tek tırnaklı eti tespiti.

LATTE Turizm İnşaat Gıda Ltd. Şti. (Kahve Diyarı)/ Peyas Mahallesi Diclekent Villaları 252. Sokak No:10 Kayapınar, Kıyma (Kuzu Eti) Tek Tırnaklı Eti Tespiti. (Emrah Deniz-İLKHA)