• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...

Türkiye'nin önemli turizm firmalarını bir araya getiren Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarında Mardin Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ilin tanıtımı için stant açıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Travel Expo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi'ne yurt içi ve yurtdışından 200'den fazla katılımcı stant açtı.

Fuarın en dikkat çekici stantlarından birisi olan Mardin standında, kentin tarihi ve kültürel değerleri ziyaretçilere tanıtılıyor. Telkâriden badem şekerine, kahvesinden bakır işlemesine kadar farklı alanların tanıtımı yapıldı.

Tarihi bir Mardin evinin gezilebileceği şekilde tasarlanan stant alanında, gelen ziyaretçilere badem şekeri ikramında bulunulurken, ayrıca yöresel bulgur ve mercimek ikramları yapıldı.

Mardin'in tarihini, doğal güzelliklerini ve yemek kültürünü dünya ile paylaşmak istediklerini kaydeden Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, bu gün Ankara'da fuarda tarihi ve kadim kenti tanıtmaya gayret ettiklerini söyledi.

Mardin'in sahip olduğu kadim kültürü ve mimari değerleriyle dünyanın en önemli medeniyet şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Mardin'imizi, sahip olduğu potansiyelle birlikte her alanda tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye'den ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen misafirlere Mardin'i tanıtıyoruz. Güzel bir fuar oluyor, biz de Mardin'in turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Misafirlerimizi standımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz."

Travel Expo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi, Pazar gününe kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)