• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Minikler dede ve ninelerini okulda ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zübeyde Hanım Anaokulu, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla; mahallede bulunan yaşlıları okulda ağırlayarak Regaib Kandili ve Yaşlılar Haftasını kutladı.

Zübeyde Hanım Anaokulu Anaokulu öğrencileri Koçhisar ve Ersoylu Mahallelerindeki nine ve dedelere Regaip Kandili ve Yaşlılar Haftasına özel etkinlik düzenledi.

Yaşlılar Haftası etkinliği çerçevesinde Okul Müdürü Sevim Boran'ın daveti üzerine okula gelen yaşlılar, okul idaresi, öğretmen ve torunları olan öğrencilerin kendileri için hazırladığı sürprizle karşılaştı.

Okul kapısında ellerinde gül suyu ile kendilerini karşılayan minik torunlarını gören yaşlılar, kendilerine hazırlanan sürprizler karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinlikte minik öğrencilerle birlikte bağdaş kuran yaşlılar, kendileri için hazırlanan gösterileri ilgiyle izledi.

Aralarında ilk kez okul gören yaşlıların da bulunduğu etkinlikte nine ve dedeler, özellikle miniklerin okuduğu ilahilere, yaptıkları dualara eşlik etmeleri dikkat çekerken, bazı yaşlıların yaşadığı duygu dolu anlar karşısında gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı.

Mübarek Regaip Kandili ve Yaşlılar Haftası etkinliğine katılan yaşlılara teşekkür eden Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sevim Boran, "Çocuklarımıza, yaşlılara karşı saygı duyulması gerektiğini, yaşlıları sevmeleri gerektiği anlattık. Bugün artık farklı yaşlar eskisi gibi bir araya gelemiyor ve böylesine keyifli farklı paylaşımlar yaşanılmıyor. Bir toplumun yaşlısına sahip çıkarak, onları hayatlarının son dönemecinde huzurlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde hayatlarına devamını sağlamaları aslında bir kültür mirasıdır. Bu vesileyle; güzel bir tevafukun tecellisiyle bugün idrak ettiğimiz Mübarek Regaip Gecesi'nin Yaşlılar Haftasına denk gelmiş olması nedeniyle böyle bir etkinliği, böyle anlamlı bir günde gerçekleştirmenin daha doğru olacağını düşündük. Çok şükür hem bizim hem minik öğrencilerimiz hem de misafirimiz olan nine ve dedelerimize güzel bir anı olmuş oldu. Onların sadece bir günde değil, her zaman için baş tacı olduğunu özellikle vurgulayarak, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum" dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir