• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Devlet Yardım Etti, Rantçılar Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı'da çetin ve uzun geçen kış mevsimi vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların mağduriyeti göz önünde bulundurularak ikinci kez kömür yardımı yapıldı. İlk etapta dağıtılan kömür kapı teslimatı yapılırken, ikinci kez dağıtılan kömür, kömür dağıtım deposunda dağıtılmaya başlandı.

 

100. Yıl Gençlik Kolları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Kaya, olayla ilgili haksız kazanç olduğunu iddia etti. Dağıtılan kömür sayesinde üç beş kişi bir araya gelerek vatandaşlardan haksız para aldıkları insanlardan hak etmedikleri halde hamaliye adı altından her vatandaştan 10 TL aldıklarını, alınan hamaliye parasının kömür boşaltma ve yükleme bedeli olduğunu belirtmekteler. Gelen kömür kamyonları damperleri olduğundan dolayı hamaliye parası ödenmeden boşalmaktadır. Yükleme esnasında ise arabacılar kömürü kendi yüklemektedirler. Durum bunu göstermesine rağmen vatandaşlarımızdan neden para alınmaktadır? Bunun sorumlularının duruma sessiz kalmasının sebebi nedir bizleri de şaşırtmaktadır" dedi.

 

Başkan Kaya, il sosyal yardımlaşma vakfının duruma neden sessiz kaldığını, bu durumun çözüme kavuşması için il sosyal yardımlaşma vakfının durma el koyup vatandaşlardan haksız para alan kişi veya kişilerin ne amaçla aldıklarını çözüme kavuşturup, kamuoyuyla paylaşacağını umut ediyoruz.
Kaya bu alınan haksız paranın çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağını belirtti. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir