• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
"Su kaynaklarımızın doğru kullanılması hayati derecede önem taşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında DSİ 10. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen Dünya Su ve Meteoroloji Günü Etkinliğine katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çevrenin sorumluluk olarak geleceğe aktarılması gereken bir zenginlik olduğunu dile getirdi.

Toprağı fidanla buluşturmanın önemli olduğunu söyleyen Güzeloğlu, "İlimiz ve ülkemizin geleceği adına, çevremizi sahiplenmemiz, temiz tutmamız ve sağlıklı biri çevreyi gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Çünkü çevre miras aldığımız değil, bir büyük sorumluluk olarak geleceğe aktarmamız gereken bir zenginliğimiz olarak görüyoruz. Geçmişte çevreyi sadece bizim yaşamımızda sınırlı bir şekilde değerlendiren bir bakışı kabul etmiyoruz. Suyu, toprağı, yeşili korumanın insanlığı korumak ve insanlığın geleceğini sağlık kılmak adına en önemli, insanı ve imani vazifemiz olduğunu biliyoruz." dedi.

 Hazreti Muhammed'in, "Kıyamet koparken dahi elinizde bir fidan varsa onu toprağa dikin" ayetine atıfta bulunan Güzeloğlu, "Toprağı fidanla buluşturmak bu denli önemli ve değerli ve inancımız açısından da gerekli bir çaba ve uğraş olarak görmüştür. Sizler gençler ve gelecek nesiller olarak bu bilinçle yetişmeli, büyüklerimizin yanlışı varsa onları uyarmalı, düzeltmeli hemen ailenizden başlayarak çevrenize bu mesajları aktarmalısınız. Su kaynaklarımızın doğru kullanılması, kirletici etkenlerden arındırılması ve doğal habitatında ortamında gelecek kuşaklara korunarak aktarılması hayati derecede önem taşıyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir