• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MHP Grup Toplantısından Satır Başları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesi gerekir.

Hafta sonu sınava giren evlatlarımızın istedikleri okullara girebilmelerini temenni ediyorum. Çocuklarımızı erken yaşta girdikleri bu sınavdan kurtarmamız gerekir. Biz üniversite sınavını kaldıracağımızı ilan etmiştik. Nihayetinde hükümeti sınavı kaldırmaya davet ediyoruz. Başbakan Erdoğan dershane sisteminin kaldırılacağını ifade etmişti. Ailelere mali zarar veren dershanelerin kapatılması yerinde bir müdahaledir.

Ancak oradaki personeli kurtarmak gerekir. Dershane sahiplerini mağdur etmemek lazımdır. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi teşvik edilmeli. Tedbirler alınmalıdır.

İlköğretim eğitim kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını gerektiren teklif kabul etmiştir. 4+4+4`ün mahsurlu yanları vardır. Bu kararın hiç bir müzakereye konu olmaması güvenilirliğini sakatlamıştır.

Gençleri bire bir etkileyecek eğitimin dar ve kısıtlı bir alana indirilmesi bu da yetmez gibi geçmişten intikam alma hevesi durumu ortasya koymaktadır. Evlatlarımızın ve ailelerinin beklentileri geleceğin Türkiye`sini inşa etmenin gereken hususlarına gelememiştir.

Bu zihniyet halen yürürlükte bulunan eğitim sisteminin 28 Şubat uygulaması olarak tanımlarken amacın gelecek nesiller olmadığını göstermiştir.

28 Şubat`ın izleri kapanacaksa önce darbenin siyasi mahsullerini kapatması gerekir. AK Parti sorgulayabilen bilimsel düşünme yeteneğini elde etmiş nesillerin yetişmesini değil kendi siyasi egosunu tatmin etmek peşindedir.

Söz konusu kanun görüşülürken sürece müdahil olmaya çalıştık. Ancak AK Parti bunları meclis çoğunluğuyla geri çevirdi. Kuran`ı Kerim`in ve Peygamber Efendimiz`in seçmeli ders olmasını AK Parti kabul etti.

Kenan Evren ile Şahinkaya`nın suçlandığı iddianame kabul edilmiştir. Merhum Başbuğ`umuz Türkeş Bey`in vefatının 15. yıl dönümünde böyle bir girişim dikkat çekicidir.

12 Eylül ihtilali öncesi ve sonrasıyla tarafsız ve objektif bir araştırmaya ihtiyaç duyan bir dönemin acısıdır. Başbakan Erdoğan sahalarda top koştururken dava arkadaşlarım zulmü bütünüyle yaşamıştır.

Hiç bir zaman zorbalıkları zalimlikleri unutmadık. 4 duvar arasındaki insafsızlıkları aklımızdan çıakrmadık. Zındanlarda süründüren dar ağacına çıkaran alçakları vurmak için metanetle bekledik. İntikam alınacaksa bu ancak MHP`dir.

Hakkın teslim edilmesikayıpları karşılanması mağduriyetlerin giderilmesi ülkücü hareketin mağdur bir o kadar mağrur üyeleridir.

MHP olarak yürüyen dava sürecine müdahil olmak amacıyla müracaatımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Biz 12 Eylül işkencelerini boğazına ilmek geçirilip idam edilen kardeşlerimizi unutmadık.

Dava arkadaşlarımızı ve Türkeş Bey`in müebbet cezaya çarptırılmalarını unutmadık. 15 ocak 2010 tarihli açıklamamızda belirttiğimiz gibi 12 Eylül zulmünün faturası derin ve kabarıktır. 12 Eylül döneminin adli ve idari yönetiminin infaz ve kolluk memurlarının dahil edilmesidir. Böyle bir müdahale millet vicdanını rahatlatacaktır.

Dış politika alanında yüksek gelişmeler yaşanmakta. Geçtiğimiz hafta sonunda Suriye`nin dostları toplantısına İstanbul ev sahipliği yapmıştır. Tunus`ta gerçekleştirilen toplantıda bir değişiklik yapılarak İstanbul`a çevrilmesi düşündürücüdür. Gelişmeleri yorumlarken Erdoğan`ın son dış temaslarında bir şeyi söylemezsek ihmal olur. Erdoğan Seul`deki nükleer güvenlik zirvesine katılmıştır.

Başbakan muhteşem ortağı AB Başkanıyla görüşmeler yapmış, Suriye`den İran`a payına düşenleri liste halinde almıştır. ABD`nin teröre verdiği desteği ifade eden Erdoğan insansız hava araçlarını göstermektedir. Başbakan Erdoğan OBama`nın ağzına bakmaktadır. Terörle mücadele derken siyasallaştırdığı PKK`yla masa oturmayımeşrulaştırmıştır.

İsrail`in İran`a saldırması hainde bölgemizin yerle bir olacağını belirten Erdoğan Arap Baharı`nda da böyle bir durum olacağını görmemektedir. Bir kesimin hasar görmesinin derdine düşen bu zihniyet bir milyon müslümanı anmaktan kaçınmaktadır.

İran`dan alınan petrolü başkalarının baskısıyla nasıl kısıtlamıştır? Arap Baharı hakkındaki yüksek maliyet bize yansımaktadır.

Başbakan içeride zamlanan elektrik ve doğalgaz fiyatlarını dikkate almayarak sorumsuzluğa düşmüştür. Zammı şiddetle kınıyoruz.

İran`dan alınacak petrolün Libya`dan alınması ABD`ye kar yaptıracak olması düşündürücüdür. Bu iktidarın vatandaşın nafakasında gözü vardır. Fatma Nine`nin kefen parasında gözü vardır. Bu eli çekecek tek güç milletimizin kararlılığıdır.

1 Nisan`da yapılan toplantıya 82 ülkeden katılım sağlanmış sonrakli toplantının Fransa`da yapılması kararlaştırılmıştır. Toplantıya Annan katılmamıştır. Alınan kararların Suriye`nin sorunlarını hafifletecek bir yanı bulunmamaktadır.

Bundan sonra Esed yönetiminin sözlerinden çok eylemlerine bakılacağı ifade edilmiştir. Erdoğan`ın Annan`ın girişimine yaklaşmaması ve ardından olumlu bakması düşündürücü olmuştur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir