• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Tüm Ormanların Tapusu Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AFYONKARAHİSAR - Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü hizmet içi eğitim semineri yapıldı. Afyonkarahisar Korel otelde 3 gün süren eğitime Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Davut Güney, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Konya Bölge Müdürü Tugay Kaya, Tapu ve Kadastro müdürleri, birim amirleri ve çalışan personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya Konya Bölge Müdürlüğü olarak 2011 yılı içerisinde yaklaşık 300 bin'e yakın işlem yapıldığını 113milyon TL' ye yakın harç tahsil edildiğini ve bir milyona yakın vatandaşın bağlı müdürlükleri ziyaret ettiğini söyledi.

Daha sonra Kürsüye gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise son 7-8 yıldır Tapu, Kadastro Müdürlüklerinin ismini fazla anmaz olduklarını söyleyerek "İnsan vücudunda birçok organı vardır. Bu organlardan sorunsuz çalışanların yerini dahi bilmeyiz, ama sorunlu çalışanları biliriz. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimiz sorunsuz çalıştığı için hiçbir şikayet gelmiyor. Müdürlüklerin gerek modernleşmesi gerekse şeffaflaşma yolunda ki yeni sisteme adapte olmuş haliyle diğer dairelere örnek olacak konumda. Ülkenin tapusu sizlerin elinde, mülkiyet hakkı en büyük haktır. İnsanlar çalışır çabalar mülk sahibi olmak için, yaşamımızın gayelerinden biride budur" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür yardımcısı Davut Güney ise "Bu teşkilat son 5-10 yıldır kendisinden beklenen performansı ve hizmette ki kaliteyi sergilemeye devam ediyor. Bu eğitim çalışmaları da bu hizmetleri daha verimli daha etkin, daha hızlı, daha doğru yapılmasını sağlamak üzere yapılıyor. Yaptığımız tespitlere göre şu anda Türkiye genelinde müşteri memnuniyeti tespiti sonucu yüzde 96, 97'lere geldik. Bunu inşallah yüzde yüzlere çıkarmayı istiyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Eğitim seminerinde yaptığı konuşmasında 31 Aralık 2014 günü saat 16.59' a kadar bütün ormanların tapusunu vermek üzere sözleştiklerini böylece ormanlarında tapusunun olacağını söyledi. (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir