• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
VASKİ Dünya Su Gününü öğrencilerle kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Tuşba İlçesi Akköprü Mahallesi'ndeki Akköprü İlköğretim Okulunda Dünya Su Günü nedeniyle program düzenlendi.

Programda öğrenciler okul bahçesinde "Su hayattır" kareografisi oluşturdu.

VASKİ, öğrencilere ikramlarda bulunurken, ayrıca su israfını önlemek için hazırlanan broşür, Şehr-i Su Van dergisi ve şapka dağıttı.

Törende bir konuşma yapan Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Yunis Şenol, su tasarrufu konusunda uyarıda bulunarak, suyun kıymetinin bilinmesini istedi.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da törende yaptığı konuşmada, su gibi saf, temiz ve duru olan çocukların 22 Mart Dünya Su Gününü kutladı. Tekataş,  hayatın özünün su olduğunu ve suyun dünyada gittikçe azalan bir kaynak olduğunu belirterek, "Tatlı su bakımından su zengini değiliz, aksine su fakiri sayılırız, suyu kullanırken de azami dikkat göstermeliyiz. Su, tüm canlıların hayat kaynağıdır. Suya kıymet vereceğiz, israfını önleyeceğiz. Bu nimetin kıymetini bilmemiz gerekir. Afrikalı bir çocuğa muhabir en çok neyi istediğini sorduğunda, sadece evinde akan bir musluğun olmasını istediğini söylüyor. Bizlerin su gibi bir hazinemizin olduğunu unutmayalım." şeklinde konuştu.

Akköprü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Tahir Arslan ise öğrencilerimize Dünya Su Gününde verdikleri desteklerden ve katılımlarından dolayı DSİ Bölge Müdürü Yunis Şenol ile VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür etti.

Genel Müdür Ali Tekataş daha sonra, kareografi oluşturan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda ayrıca Vanlı Gazeteci Şair Mehmet Feyat ise su günü ile ilgili yazdığı "Baştacı Su" şiirini seslendirdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir