• DOLAR 32.497
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2484.56
  • ...
"Yüz bin kişiyi sağlık taramasından geçirmeyi hedefliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, kentin merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarında gezici mobil sağlık hizmetleri kapsamında bilgilendirme çalışmalarında bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, vatandaşların sağlık taramasına hızlı bir şekilde başlandığını söyledi.

Sünger, "Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca halk eğitim merkezleri, Kur'an kursları, çok amaçlı toplum merkezleri ile toplum merkezleri kursiyerleri ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik kanser taramaları, görme-işitme tarama testleri gibi koruyucu sağlık hizmetleri verilmektedir. İlaveten, üreme sağlığı, hijyen, ağız ve diş sağlığı, kadına yönelik şiddet, çocuk güvenliği, ihmal ve istismar, bulaşıcı hastalıklar, obezite, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi gibi birçok konularda eğitimler verilmektedir. Düzenlenen bu eğitimlerde katılımcılara bilgilendirici broşür de dağıtılmaktadır. Uzman ekiplerimiz; evde, camide, kahvede, tarlada, bağda, bahçede vatandaşın bulunduğu sosyal ve çalışma alanlarına giderek bu hizmeti vermektedirler. 2018 yılı içinde yüz bin kişiye ulaşmayı hedefledik." dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir