• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
‘Tecavüz Davasında` müebbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yalvaç'a bağlı Koruyaka köyünde 2012 yılında kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım  2015 tarihinde 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası almıştı

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını öldürme olayında kendisine başka yardım edenlerin de olabileceği gerekçesi ile usul yönünden kararı bozmuştu.

YENİDEN YARGILANDI

Yargıtay tarafından yerel mahkemeye geri gönderilen dosya dün yeniden görüldü.

Dün yapılan duruşmaya çeşitli illerden gelen kadın derneklerinden 30 kadar kadınla 8'i Nevin Yıldırım'ı savunmak üzere 9 avukat katıldı. SEGBİS aracılığıyla tutuklu bulunduğu Antalya Cezaevi'nden duruşmaya katılan sanık Nevin Yıldırım`ı 8 avukat savundu. Yıldırım önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek savunma yapmadı.

Mahkeme "Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum, başka bir diyeceğim yok" diyerek başka bir savunma vermeyen Nevin Yıldırım`ın 'kasten öldürmek' suçunu işlediğinin sabit olduğunu bu nedenle ömür boyu hapisle cezalandırılmasına, meşru müdafaa ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına hükmedildiğini açıkladı.

Duruşmaları başından beri takip eden ve Yalvaç'a gelerek Nevin Yıldırım'a destek olan kadın kuruluşlarının üyeleri mahkemenin verdiği cezayı haksız bulduklarını belirterek, temyiz hakkını kullanacaklarını ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir