• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Öğrencilere 'Sosyal Güvenlik Bilinci' konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk (Hezo) ilçesinde lise öğrencilerine yönelik 'Sosyal Güvenlik Bilinci' konulu konferans verildi.

Kozluk Sosyal Güvenlik Merkezince 29 Ekim Konferans Salonunda Merkez Müdürü Duran Çelim ve kurum personeli Işılay Kuyulu tarafından lise 11'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta, sosyal güvenliğin önemi, temel amacı ve sigortalılıkla ilgili bilinmesi gereken temel konular hakkında öğrencilere bilgi verildi.

'Sigortalı kimdir? Hak ve yükümlülükleri nelerdir? Sigortalı olmak bize neler kazandırır? Genel sağlık sigortası nedir? Kayıt süreci nasıl işler?' gibi soruların yanıtlarını öğrencilere aktaran Çelim, sigortalı çalışmanın önemi ve avantajları hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelim, "Lise mezuniyet tarihinden 20 yaşını dolduran ve üniversite okuyup da 25 yaşını doldurmayan öğrencilerimiz hiç bir ücret ödemeden GSS kapsamında sağlık hizmetinden faydalanabilirler. Sigortalı olmanın birçok faydası vardır. Bu yüzden çalıştığınız kurum veya işyeri sizi sigortalı çalıştırmak zorundadır. Sigortalı çalıştırılmadığınız müddet sizin bu durumu yetkili mercilere bildirme hakkınız vardır. Erken emekli olmak, ileri de niçin sigortalı çalışmadım deyip pişman olmamak için bugünden itibaren haklarınızı bilmeniz ve sigortanın önemi hakkında bilgi ve birikim sahibi olmanız gereklidir." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin konuyla ilgili merak ettikleri soruları cevaplayan Çelim, Sosyal Güvenlik Bilincine haiz nesillerin yetişmesi için öğrencilere dönük bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir