• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
Belçikalı Maria İslam`ı Seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Belçika`da çalışmaya giden Batmanlı İlyas Kara, Belçika`da Katleen Maria Josef Kusseneers ile tanıştı. İlyas Kara bir gün oruç tutarken orucu merak  eden Belçikalı Katleen Maria Josef Kusseneers Müslümanlığı araştırmaya başladı ve araştırmaları sonunda islamı kabul etti.
 
Batmanlı gençle nişanlanan Katleen Maria Josef Kusseneers, Batman`a gelin olmaya hazırlanıyor. Katleen Maria Josef Kusseneers nişanlısı ve ailesi ile beraber Batman İl Müftülüğüne müracaat ederek resmi olarak İslamiyet`e geçmek istediğini beyan etti. Yapılan başvuru üzerine Belçikalı Katleen Maria Josef Kusseneers, müftülükte düzenlenen ihtida merasimi ile ismini değiştirmeden resmen Müslüman oldu.
 
İhtida töreninde konuşan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Aslında bu İslamı seçenlerin sadece bir evlenmek veya bir Müslümanla evlenmek için değil, gerçektende kendilerine sorduğumuzda yaptıkları araştırma sonucu İslam dininin gerçek hak din olduğunu ve bütün diğer dinlerin en mükemmeli olduğunu kendileri bu tespiti yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar veriyorlar. Resmen İslam dinine girdiklerini ispatlamak içinde Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı bir ihtida merasimi yapıyoruz" dedi.
 
İslam Bütün Peygamberlere İman Edilmesini İstiyor
Bunlara İslami etraflı bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirten Çağlar, "Müslüman olmakla mesela bir Hıristiyan`ın kendi Peygamberine karşı olmayacağını yine aynı Peygamberi seveceğini ve İslam`da da bütün Peygamberlere imanın emri olduğunu bütün kitaplara orijinalleri olması şartı ile iman edilmesi gerektiğini biz onlara anlatıyoruz. Dolayısıyla bir Müslüman olmakla bir yanlışı düzeltmiş olduklarını kendilerine ifade ediyoruz. Gerçekten de bunlar doğru, İslam bütün Peygamberlere İsa (a.s)`da Musa (a.s)`da iman edilmesini istiyor. Bütün ilahi kitaplara iman edilmesi emrediyor ama değiştirilmemiş olma halleriyle" dedi.
 
Kendi Rızasıyla Müslüman Oldu
Evleneceği kadının Müslüman olduğuna şükreden İlyas Kara, "Aslında çok mutluyum. Çok şükür ki Müslüman oldu ve kendi rızasıyla oldu. Ben hiçbir şey yapmadım. Sadece kendisi dedi ben Müslüman olmak istiyorum bana bu yolu göster, ben sadece yolu gösterdim. Ne mutlu ki bana onu hiç zorlamadım. Çok şükür" şeklinde konuştu.
Batmanlı İlyas Kara ile gelin adayı Katleen Maria Josef Kusseneers 09.04.2012 tarihinde Batman Konferans Salonu`nda saat:19.00`da dünya evine girecekler.
 
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar İslamiyet`i seçen Katleen Maria Josef Kusseneers Belçikalı geline İslamiyet hakkında bilgiler verdikten sonra Kelime-i Şahadet getirterek ihtida törenini tamamladı. Tören sonrası Belçikalı gelin Katleen Maria Josef Kusseneers ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim meali ve Kur`an-ı Kerim Hatim CD`si hediye eden Müftü Çağlar, yakın zamanda dünya evine girmeye hazırlanan nişanlı çifte tavsiyelerde bulundu.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir