• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
12 ilde kredi kartı operasyonu: 26 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkezli 12 ilde kredi kartı dolandırıcılarına yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bankamatik ve kredi kartı bilgileri ile bazı vatandaşların hesaplarına erişim sağlayarak dolandırıcılık yapan bir ekibi tespit etti.

Tespit edilen ekibin, bazı vatandaşların bankamatik ve kredi kartı bilgilerini ele geçirerek hesaplarına erişim sağladıkları, bu yolla bankamatik kartı ve kredi kartı ürettikleri, ürettikleri kartlarla kurdukları paravan şirketlere pos cihazlarından ve anlaşmalı iş yerlerine ait pos cihazlarından alışveriş yapmış gibi çekimler yaptıkları anlaşıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep merkezli Denizli, Antalya, Muğla, Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya, İzmir, Ankara, Afyon, Malatya ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda pos cihazı, kart kopyalama cihazı, kopya ve sahte kartlar, cep telefonları ile bilgisayarlar ele geçirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda ise şüphelilerin bu yolla yaklaşık 10 Milyon TL kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şüpheliler, soruşturma evrakları ile birlikte Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

10 şüpheli FETÖ'den gözaltına alındı

Öte yandan, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında ise örgütün Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan derneğinde çalışan ve Bylock kullandıkları gerekçesiyle 10 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önceden tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dernekte çalışan 10 kişi gözaltına alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir