• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Liseli öğrencilerden Doğu Guta için yardım kermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Doğu Guta İçin düzenlenen kermese destek amacıyla Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun Eşi Sevcan Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İlçe milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Okul Müdürü Süleyman Yavuzer, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Yavuzer, "Doğu Guta'da ki insanlık dışı katliamlara öğrencilerimiz duyarsız kalmadılar. Bütün geliri Doğu Guta'ya bağışlamak üzere öğrencilerimiz tarafından bir kermes düzenlendi." dedi.

Öğrencilerin İslam coğrafyasında yaşanan olaylar karşısında karınca kararınca bir şeyler yapma gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Yavuzer, "Dolayısıyla daha önce Halep'te yaşanan insanlık trajedisi için sonrası yine Myanmar'da yaşanan insanlık trajedisi için. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri iki kez kermes düzenleyip bu kermesten elde ettikleri geliri ulaştırmışlardır. Yine gündemde son zamanlarda Suriye'de Doğu Guta bölgede insanlar, kadınlar, çocuklar her türlü insan haklarından mahrum bırakılıyor, her türlü yaşam alanları ellerinden alınıyor. Öğrencilerimiz medya yoluyla, basın yoluyla Doğu Guta'daki insanlık dışı katliamları duyunca yine duyarsız kalmadılar. Geliri Doğu Guta'ya bağışlamak üzere öğrencilerimiz tarafından yeni bir kermes düzenlendi." şeklinde konuştu.

Düzenlenen kermese öncülük eden ve Doğu Guta için bir şeyler yapmaya çalışan okul öğrencisi Hatice Kübra Karabaş, "Biz öğrenci olarak elimizden geleni yapıyoruz, İslam liderleri de bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirsinler." dedi.

Katliamlara göz yumulmaması gerektiğini söyleyen Karabaş, "Doğu Guta hakkında araştırma yaptık ve Van genelinde bir yardım TIR'ı hazırlandığını duydum, biz de bu yardım TIR'ına destek vermek amacıyla bir kermes düzenlemeye karar verdik. Elhamdülillah gerçekten küçükte olsa bir katkı olacağını ve bir öğrenci olarak elimden geleni yaptığını düşünüyorum. Biz elimizden geleni öğrenciler olarak yaptık gerçekten istiyoruz ki gerek liderlerimiz, gerek siyasi partilerimiz, gerek vakıflarımız ve derneklerimiz ellerinden geleni yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerinden Celal Emre Özbey ise "Yanı başımızda Suriye'de bizim dinimize mensup insanlara zulüm ediliyor ve bizim buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Orada insanların zulme uğraması bize de ciddi anlamda rahatsız verdi, biz buna sessiz kalamazdık. Tabii ki elimizden geldiği kadar ufak da olsa bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu kermes de çalışan arkadaşlarımız çay sattılar, çiğköfte yoğurdular, elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımız kermes konusunda çok duyarlılık gösterdi. Hocalarımız da destek verdi, değerli büyüklerimiz de bu konuda çok katkı sağladılar. Biz tepki göstermediğiniz takdirde kimse buna bir duyarlılık göstermeyecek, umarım bu yaptığımız yardımlar kardeşlerimize ulaşır ve onlarda en kısa zamanda bu zulümden kurtulurlar." şeklinde konuştu.(Yunus Tuğrul-İLKHA)
 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir