• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Eteği Uzun Diye Okula Alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`nın Val d`Oise bölgesinde bulunan Edmond-Rostand Lisesi son sınıf öğrencisi, uzun eteği sebebiyle okul yönetimi tarafından derse alınmadı.

Khadija (Hatice) isimli Müslüman öğrenci, okul dışında yaptığı 2 aylık stajın ardından derse uzun eteğiyle gelince okulunun kapısından geri çevrildi. 18 yaşındaki öğrenci, "Okul müdürü bana, bunun provokasyon olduğunu ve eve geri dönmem gerektiğini belirtti." dedi. Hatice, etek boyunun dini motif içerdiği, düşüncesini değiştirmedikçe de okula alınmayacağının söylendiğini aktardı.

UYGUN ELBİSE GİYMESİNİ İSTEDİLER

Okul yönetiminin kararına tepki gösteren öğrenci, başörtüsünün yasak olduğunu bildiğini, fakat etek boyu sebebiyle de sorun çıkarılmasının kendisi için kötü sürpriz olduğunu ifade etti. Okuldaki bazı arkadaşlarının hippi kıyafetleriyle gelmesinin sorun teşkil etmediğini vurgulayan Hatice, "İki ay sonra okulu bitirme sınavlarına gireceğim. Bu moralle sınavlara nasıl hazırlanacağım?" diye sordu. Okul müdürü ise öğrencinin elbisesinin dini çağrıştırdığını ve bu sebeple provokatif olduğunu savundu. Milli eğitimin diğer bir rolünün de ahlakı ve diğer insanlara saygıyı öğretmek olduğunu belirten yönetici, "Uygun elbiseyi zorunlu kılmak da eğitimin bir parçasıdır." dedi.

Val d`Oise Eğitim Müfettişi Jean-Louis Brison da olayda herhangi bir dışlama olmadığını belirterek, Hatice`nin elbisesinin okul kurallarına uymadığını söyledi. Öğrencinin başörtüsünü okula girmeden çıkardığını belirten müfettiş, "Buna rağmen istediği kıyafetle derslere devam edeceğini sanıyor." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz aylarda başörtülü bir velinin, çocuğunu almak üzere anaokuluna gelmesi yasaklanan Fransa`da 2004`ten beri öğrencilerin üzerindeki kıyafetlerin dini semboller içermesi yasak bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir