• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İslami yaşam ailedeki sıkıntıların çözümü için önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezinin konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Psikolog-Yazar Rabia Laçin, katılımcılara yönelik "Aile ve Çocuk ilişkisi" konulu bir konuşma yaptı. Katılımcıların sorularıyla devam eden konferans, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Konferans sona erdikten sonra "Aile ve Çocuk ilişkisi" ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Psikolog-Yazar Rabia Laçin, bin 400 yıl önce nakledilen İslami bir eğitim ve İslami bir yaşam ile aile içi sorunların giderileceğini söyledi.

Köküyle ve özüyle barışık bir toplumun sorunların üstesinde geleceğine vurgu yapan Laçin, İslami eğitim ve İslami yaşamın birçok sorunun çözümü için önemli olduğunu ifade etti.

Laçin, "Bizim bu tarz bir eğitim sürecini başlatmış olmamızın temelinde İslami bir hayat tarzı yansıtmak ihtiyacıdır. Çünkü köküyle ve özüyle barışık bir toplum sorunların üstesinden çok rahat gelecektir. Vatanına çok daha sahip çıkacak ve sevgisini çok daha içten hissedecektir. O nedenle aile denen okulda eğitimin önemini kavratmaya da çalışıyoruz. Çünkü aile dediğimizde bir hayat okulundan da bahsediyoruz ki orada çok şey öğreniyor ve öğretiyoruz. Bilimsel birçok araştırmaya baktığımızda aslında bizim özümüzde, bin 400 yıl önce bize zaten nakledilmiş bulunmaktadır. O nedenle dini bir eğitimin İslami bir yaşamında ailedeki birçok sorunu çözümü için önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu

Sağlıklı bir toplumda gelecekte söz sahibi olmanın yolunun ailenin güçlü olmasından geçtiğini belirten Laçin, "Şuna inanıyorum ki, eğer aile mutlu, sağlıklı ise hem bedenen hem de ruhen sağlıklı ise o kadar sağlıklı bir toplumda yaşıyoruz demektir. Aile bireylerinin birbirleriyle olan diyalogları ve iletişimleri topluma da aynı ile aks edecektir. Elbette ki, buralar kritik bir bölge; büyükşehirlerdeki vatandaşlarımız kadar bu tarz hizmetleri alabilecek kadar imkânları sahip değildir. Burada yaşanan bir takım ve ülke olarak yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bunlar zamanla ailemize de çok olumsuz yansımıştır. Gençlerimizi bu anlamda çok daha farklı yerlere analiz etmiştir. Toplum olarak bu bölgede aile içi iletişimi kuvvetlendirmek daha bilinçli, daha eğitimli bir toplum haline getirebilmek adına bu tarz projeleri yürüttüğümüz için mutluyum. Çünkü aile güçlü olursa sağlıklı bir toplumda yaşama imkânımız ve toplumdan gelecekte hak sahibi olabileceğimize inanıyorum." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir