• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Bölge Hastanesinde Sosyal Hizmet Birimi Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi artan hizmet ağına bir yenisini daha ekledi. Sağlık Bakanlığı hizmet kalite standartları açısından görünür bir düzeye ulaşan Batman Bölge Devlet Hastanesi, medikal bakım ve tedavinin yanında vatandaşların sosyal sorunlarına çözüm ve katkıda bulunmak amacıyla, Sosyal Hizmet Birimini kurdu.

 

Sosyal Hizmet Birimi ile ilgili açıklama yapan Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna, "Hastanemizde ayakta veya yatarak tedavi olan hastaların tıbbı tedaviden etkin bir biçimde yararlanmaları amacıyla sosyal hizmet uzmanlarınca yürütülecek ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici, destekleyici ve geliştirici hizmetlerin yanında hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastaneden çıktıktan sonra kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde destek olunması gibi hizmetlerin yürütüldüğü birimlerdir" dedi.

 

Başhekim Tuna, "Sosyal hizmet biriminin, Adolesan gebelerin tespitinde ve bildiriminde, buluntu ve terk bebek vakalarında, istismar ve ihmal vakalarında, engeli hastalar, yoksul hastalar, aile içi şiddet mağduru hastalar, mülteci sağlık güvencesi olmayan hastalar mülteci ve sığınmacı hastalar, insan ticareti mağduru hastalar, yaşlı, dul ve yetim hastalar, kronik hastalar, ruh sağlığı bozulmuş hastalar, alkol ve madde bağımlısı hastalar, il dışından hastaneye gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve yakınlarının sorunları gibi konularda sosyal hizmet birimleri devreye girmektedir" diye açıklamada bulundu.

 

Sosyal hizmet biriminin, tedaviyi olumsuz etkileyecek şekilde, hastane personeli ile anlaşmazlık yaşayan hastalarla sorunun kaynağının bulunması, çözümü ve hastanın bilgilendirilmesi için çalışacağını belirten Tuna, "Eşler arası anlaşmazlık, boşanma, aile içi şiddet, uyuşturucu, alkol vb. madde bağımlılığı, çocuk istismarı, ebeveyn çocuk anlaşmazlığı, rehberlik ve danışmanlık, aile içi iletişim sorunları, ekonomik sorunlar, hukuki sorunlar, yaşlılık ve bunun gibi konularda danışmanlık hizmeti verir" şeklinde konuştu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir