• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
"Akkuyu Nükleer Santrali`nin inşaatına bu yıl başlıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altyapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, santralin temelini çok yakında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le beraber atmayı planladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 101 Yerleşim Yerine Doğal Gaz Hizmete Alım Töreni'ne katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"En büyük yatırım hamlesini gerçekleştirdiğimiz sektörlerin başında enerji geliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin 15 yılda en büyük yatırım hamlesini gerçekleştirdiği sektörlerin başında enerjinin geldiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz 15 senede enerji ve doğal kaynaklar sektörlerinde yapılan toplam yatırım miktarı yaklaşık 172 milyar lirayı buluyor. Bunun 41,3 milyar lirasını bizzat devlet kurumlarımızın gerçekleştirdiği kamu yatırımları oluşturuyor. Kamunun, sadece petrol ve doğal gaz sektöründeki yatırım tutarı yaklaşık 27 milyar liradır. Doğal gaz dağıtım sektöründe ise, son 15 yılda dağıtım şirketlerimizin yaptığı toplam yatırım 11,2 milyar lirayı aşmıştır." dedi.

"Son 15 yılda, bir taraftan, doğal kaynaklar itibariyle enerji fakiri olmasının getirdiği zorlukları aşarken, aynı zamanda enerji üreticileri ile tüketicileri arasındaki jeo-stratejik konumumuzu da en iyi şekilde kullanmanın, bundan azami derecede istifade etmenin çabası içinde olduk." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten TANAP, Türk Akımı, Kuzey Irak Doğal Gaz Boru Hattı ve Doğu Akdeniz Boru Hattı gibi tarihî nitelikte projeler bu amaçla geliştirildi." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında "Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerinin başka yerlere kaymasından yararlanarak, Ege ve Kıbrıs başta olmak üzere yakın çevremizde fırsatçılık yapmaya kalkanlara da asla izin vermedik, vermeyeceğiz. Kıbrıs açıklarında, Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız, umarım birilerine ders olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Bu ülke birliğini, beraberliğini koruyup yüceltebilecek dirayete sahiptir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye hem içeride hem de dışarıda önüne çıkan, çıkartılan engelleri birer birer aşarak 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Bilhassa geçtiğimiz beş yılda karşılaştığımız sınamalar şu gerçeği herkese göstermiştir. Bu ülke, hem terörün her çeşidiyle mücadele edebilme kabiliyetine hem ekonomik büyümesini sürdürebilecek hem de birliğini, beraberliğini, kardeşliğini koruyup yüceltebilecek güce, imkâna, dirayete sahiptir. Son olarak Afrin'de elde ettiğimiz başarı, bunun ispatlarından biridir."

"Biz, ülke yönetimini devraldığımız günden beri hep 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket ettik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekleştirdiğimiz her projenin, yaptığımız her yatırımın, öncelikle insanımızın hayatına ne kattığına baktık. Hamdolsun, milletimiz bugün, 15 yıl önce olduğundan çok daha müreffeh, çok daha gelişmiş, çok daha büyük bir ülkede yaşadığını çok iyi görüyor. Bugün açılışını yaptığımız 101 Yerleşim Yeri Doğal Gaz Arzı Töreni de insan odaklı hizmet anlayışımızın bir tezahürüdür." şeklinde konuştu. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir