• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
"DEDAŞ`ın çiftçilere yaptığı zulümdür, haksızlıktır, suçtur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü; Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde yüzlerce köyün eklektiğini 'borçlarını ödemedikleri" gerekçesiyle kesti. 2 gündür elektriği kesik olan köylüler, "Bırakın tarlayı sulamayı içecek su dahi bulamıyoruz." diyerek tepki gösterdiler.

Muhtarlarla beraber AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden yaklaşık 100 kişilik grup, İl Başkanı Nihat Eri ile görüştü. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğüne tepki gösteren çiftçiler, DEDAŞ'ın bölge çiftçisine büyük haksızlıklar yaptığını belirterek, yıllardır aynı sorunu konuşmaktan bıktıklarını söylediler.

 "Bu zulümdür, haksızlıktır, suçtur"

Durumdan haberdar olduğunu ve DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut ile görüştüğünü kaydeden İl Başkanı Eri, şunları söyledi:

"Şu an belki de en büyük sorun evlerinizde suyun olamamasıdır. Bizim şu önerimiz oldu: Günde 16 saat elektrik verilsin, 8 saatte kesintiye gidilsin. Bu şekilde en azında su sıkıntısı olmasın. Hat başında elektrik kesintisine gidiyorlar ve o hattan elektrik alan herkesin elektriği dolayısıyla kesiliyor. İçlerinde parasını ödeyenler de var. Bu zulümdür, haksızlıktır, suçtur. Bunu yapmamaları lazımdır."

"Hayvanlara bile zulüm çektiren bir şirketin kucağına atılmışız"

Görüşme sonrası İLKHA muhabirine konuşan Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, DEDAŞ'ın keyfi ve haksız muamelesini kınadıklarını söyledi.  

Mardin'in köylerinde iki gündür elektriklerin kesik olduğunu, bu yüzden AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ile görüştüklerini kaydeden Erbeyi, sorunun kısa sürede çözülmesini umut ettiklerini söyledi.

Çiftçilerin üretim yaptığını ve üreten topluma bunun yapılmasının zulüm olduğunu dile getiren Erbeyi, DEDAŞ'ın keyfi ve haksız muamelesini kınadıklarını söyledi. 

Erbeyi, "DEDAŞ bundan sonra da aynı şeyi yapmaya devam ederse biz çiftçiler olarak bütün sayaçları sökeceğiz ve DEDAŞ'ın kapısına bırakacağız. DEDAŞ da bizim elektriğimizi kessin, vermesin. Çünkü DEDAŞ kanunsuz işler yapıyor. Hayvanlara bile zulüm çektiren bir şirketin kucağına atılmışız. Yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir