• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 "Türk, Kürt, Arap unsurların kardeşçe yaşadığı günleri yeniden göreceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi ve Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferans düzenlendi.

Konferanstan önce Merkez Kampüste açılan Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi'ni misafirlerine gezdiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, daha sonra "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferansa geçti.

Konferansa; Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver, TÜRKAB Türkiye Kardeşler Birliği Genel Başkanı Sait Ali Arslan, STK temsilcileri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, rektörlük görevine başladığından bu yana yaptığı faaliyetlerin en iyisi olarak gördüğü şeyin, Çanakkale'ye 200 öğrenciyi geziye yollamak olduğunu belirtti.

Durmuş, "İçinde bulunduğumuz manevi değeri yüksek bu günlerde, Afrin'den gelen haberlerle heyecanımız daha da artmıştır. Mehmetçiğimiz bölgede çok başarılı bir operasyona imza atmıştır. Bu operasyon Kürt kardeşlerimizin de Arap kardeşlerimizin de Türkmen kardeşlerimizin de memnuniyetle karşıladığı; dostun güvenini, düşmanın korkusunu artıran bir yapıda sürmüştür. Allah'ın izniyle bölgenin terör unsurlarından temizlendiği; bölgedeki bütün Türk, Kürt, Arap unsurların kardeşçe yaşadığı günleri yeniden göreceğiz. Bugün burada, sadece bir savaşı değil; bir milletin varoluş mücadelesini anıyoruz. Bu ölüm kalım mücadelesinde genç yaşlı demeksizin, doğulu-batılı demeksizin, bu toprakların ekmeğini yiyen, suyunu içen herkes kanıyla ve canıyla mücadele etmiştir. Gidenlerin ise pek çoğu dönememiş ve şehadet şerbetinden içmiştir. Unutmayın, Çanakkale ruhu Kürdü-Türkü-Arabıyla birliktelik ruhudur." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir