• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Dayanışma Grubu BATSO seçimine sarı liste ile girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Nisan tarihinde Batman'da yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri için oy pusulalarının renk kurası çekildi. Batman Dayanışma Grubu kurada çekilen oy pusulasında sarı listeyle seçime girecek.

Toplantı İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından görevli kişiler tarafından yapıldı. Toplantı, BATSO başkan adayları, grup temsilcileri ve yönetim kurul üyelerinin katılımıyla BATSO binasında gerçekleşti.

Dayanışma Grubunun BATSO başkan adayı M. Emin Doğru, 1 Nisan'da yapılacak seçimlerde halka hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, seçime sarı oy pusulasıyla gireceklerini söyledi.

Doğru, "Organ görevlilerinin organda görev alacak şahısların belirlenmesiyle ilgili renk kurası çekildi. Bizim rengimiz daha önceden olduğu gibi yine sarı çıktı. Sarı renk ile bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşallah hayırlı olur." temennilerinde bulundu.

"Gördüğümüz bazı usulsüzlükler oldu"

Seçim süreci içerisinde bazı usulsüzlüklerin olduğuna dikkat çeken Doğru, bu durumu ilçe seçim kuruluna bildirdiklerini ifade etti.

Doğru, "İlçe seçim kurulu da bu sorun ile ilgili sağlıklı bir bilgilendirme yapmadı. Öncelikle şunu söyleyelim ki bu seçim ile ilgili bu güne kadar gerek ilçe seçim kurulu olsun gerek odanın mevcut yönetimi olsun seçimin yapılacağı tarihi bile şu ana kadar resmi bir şekilde seçmenlere bildirmemişler. Basına bildirmemişler. Adeta bu konuyla ilgili yangından mal kaçırırcasına bir çalışma yürütülmektedir. Bu, başlı başına seçimin şeffaflığına ve demokratik şartlarda yapılmasına bir engel teşkil etmektedir." dedi.

"Seçmen listeleri askıya çıkarılmadı"

Seçmen listesinin gereken tarihte askıya çıkmadığına da değinen Doğru, "Seçmen listelerinin askıya çıkması gereken tarih 13-16 Mart tarihleri arasında yapılması gerekirdi. Bu tarihler arasında seçmen listeleri askıya çıkarılmadı. 16 Mart Cuma günü öğleden sonra seçmen listeleri askıya çıkarılıp birkaç saat içerisinden askıdan indirildi. Bu başlı başına bir usulsüzlüktür ve kanunsuzluktur. Bu seçimin kesinlikle şeffaf olmadığını ve şaibelerle gölgede kaldığını gösteren en önemli delildir. Dolayısıyla gerek seçim kurulu olsun gerek seçim hakimi olsun bununla ilgili yetkiyi ele alması gerekir. Yaşanan bu kuralsızlıklara ve hükümsüzlüklere karşı gereken çaba ve girişimleri başlatmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Adaylar sağlıklı bir şekilde seçmen listelerine ulaşamadılar"

Doğru, "Mevcut yönetim dışındaki diğer adaylar sağlıklı bir şekilde seçmen listelerine ulaşamadılar ve alamadılar. Her seferinde bir bahane gösterilerek seçmen listeleri verilmemek istendi. Şu an bile hangi listenin kesin olduğu, hangi listenin mevcut liste olduğu tam olarak anlaşılamamaktadır. Bütün bu olumsuzluklarla beraber biz Dayanışma Grubu olarak bütün çalışmalarımızı son sürat devam ettirmekteyiz. Çalışmalar şükürler olsun belli bir mesafeye gelmiş. Alandan, seçmenlerimizden aldığımız teveccüh bizi fazlasıyla sevindirmektedir." şeklinde konuştu.  

Doğru, şunları söyledi: "Biz inanıyoruz ki 2 Nisan sabahı BATSO yeni bir yönetim, hizmeti önceleyen, Batman'ı önceleyen şeffaf ve dürüst bir yönetim ile buluşacaktır. Bu yönetim ile beraber hem ticaret odamız hem ticaret odasına kayıtlı bulunan işverenlerimiz, firma sahiplerimiz hak ettikleri yerlere geleceklerdir. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim bu çalışmalarda bizleri muvaffak eylesin. Dayanışma Grubu olarak biz bu seçime sarı renk ile giriyoruz. Tüm gönül dostlarımıza ve bize destek çıkan firma yetkililerimize buradan bir kere daha duyuruyoruz. 1 Nisan'da yapılacak olan seçimin şimdiden hem ticaret odamıza hem Batmanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir