• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Yazıcı kartuşlarında büyük dolandırıcılık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Yazıcıların teknoloji dünyasının en sinir bozucu parçası olduğunu herkes bilir. Telefonlar, arabalar, bilgisayarlar… Her şey daha kullanıcı dostu hale gelirken yazıcılar ne yazık ki geçmişte sıkışıp kalmış gibidir.

MÜREKKEP KARTUŞLARI DOLANDIRICILIK ARACIDIR

Bu konudan muzdarip olan Gregory Austin McConnell adlı YouTuber, ‘Mürekkep kartuşları dolandırıcılık aracıdır` başlıklı bir video yayınladı. Bu haberin yayımlandığı an itibariyle video 587 bin küsur görüntülenmeye sahip. 12 dakikalık video, McConnell`ın teknik destek çağrı merkezinde çalıştığı zamanlardan bahsetmesiyle başlıyor. McConnell, çalıştığı sırada farklı ürünlerin imalat ücretlerine erişimi olduğunu iddia ediyor:

“Mürekkep kartuşu değişimlerine bakarken ağzım açık kaldı. 0,23 Dolar`a üretilen standart kapasiteli renkli kartuşu 59,95 Dolar`a satıyorduk!”

BAHANE: “MÜREKKEP KARTUŞLARI PAHALI ÇÜNKÜ MÜREKEKKEP TEKNOLOJİSİ PAHALI”

McConnell videonun devamında Inkjet yazıcılara ve yazıcı üreten şirketlerin müşterilerini hangi yollarla dolandırmaya çalıştığına odaklanıyor. McConnell “Bize sunulan bahane basit; mürekkep kartuşları pahalı çünkü mürekekkep teknolojisi pahalı.” diyor.

HP`nin yıllık 1 milyar Dolar`ı mürekkep araştırma ve geliştirmeye harcamasına rağmen, bu konuda çok az yol kat edildiğini söylüyor.

McConnell, videonun büyük bir bölümünde, yazıcı üreten şirketlerin müşterilerinden hangi yöntemlerle para koparmaya çalıştığı hakkında konuşuyor. Bu yöntemlerin hepsi de, kullanıcıların kartuşları daha düzenli şekilde değiştirmelerini sağlamak etrafında şekilleniyor.

MCCONNELL`IN BAHSETTİĞİ YÖNTEMLER ŞUNLAR:

*Kartuştaki tek bir renk biter bitmez, mürekkep kartuşu çipinin yazıcıya kartuşu durdurma emri vermesi (diğer renkler dolu olsa bile)

*Mürekkep kartuşu çipinin yazıcınıza ‘yanlış düşük mürekkep bildirimi` göndermesi

*Müşterilerin kendi kartuşlarını doldurmalarına ya da onarmalarına engel olunması

*Sadece siyah beyaz kullanılırken bile yazıcıların açık mavi rengi kullanması

*McConnell`ın videosunda bahsetmediği ancak daha önceden ortaya konan bir gerçek daha var. The Guardian‘ın konu hakkındaki kapsamlı haberine göre, yazıcı kartuşlarındaki mürekkep hacmi zamanla azalıyor.

Mashable, McConnell`ın videosunda bahsettikleriyle ilgili bilgi açmak için HP ile iletişim kurdu.

İlgili videoya https://mashable.com/2018/03/16/printer-ink-cartridges-scam/#Jn4KrUwNLGqF adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak, dunyahalleri, Mashable

Bu haberler de ilginizi çekebilir