• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık çalışanları Çanakkale şehitlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri ve çalışanları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'ncü yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Çanakkale şehitlerinin yad edildiği basın açıklamasında, Çanakkale'de yaşanan mücadelenin bir hak batıl mücadelesi olduğu vurgulandı.

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hemşire ve diğer sağlık personelleri adına Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Hastanesi Şube Başkanı Cuma Kerkez okudu.

Çanakkale'nin bir ruh olduğunu ifade eden Kerkez, "Çanakkale, zillete değer görülen bir milletin izzet mücadelesinin şanlı vuruşma meydanıdır. Çanakkale Savaşı sıradan bir savaş değil bir varoluş mücadelesi ve bir beka kavgasıdır. 103 yıl önce, bu mukaddes toprakları kendi ideolojilerinin ana üssü yapmak isteyen emperyalist güçler Çanakkale üzerinden medeniyetimizin 5 büyük merkez şehrinden biri olan İstanbul'u, boğazları yani ümmetin kalbini bizden almak niyetindeydiler. Çünkü İstanbul bir şehirden öte bir sancak demekti. İstanbul düştüğünde, İslam ümmeti düşecekti."dedi.

Kerkez, "İşte Çanakkale Savaşı, medeniyetimiz ve coğrafyamız üzerinde tasarımlar yapan emperyal aklın ümmet bilincine yenilmesinin hikâyesidir. Çanakkale Savaşı, İslam ümmetinin kendi geleceğinin yine kendisi tarafından tayin edilmesinin örneğidir. Bilinmelidir ki, coğrafyamızın kaderi bu coğrafya üzerinde emelleri olan güçlere bırakılamaz. Çanakkale Savaşı'nda istiklal marşımızın ruhu vardır. O marş ki Türkiye'ye okunmuş bir duadır, bu milletin yol haritasıdır." ifadelerini kullandı.

Kısa bir konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, Çanakkale ruhunun kolay kazanılmadığını vurguladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir