• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
"Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hâkim ve Savcılık Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini asla unutmamalıyız. Bunun için adalet, daima bizim önceliğimiz olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, Avukatlık Mesleğinden Hâkim ve Savcılığa Geçen 7. Dönem Adaylarının Kura Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

"Adalet, devletin ve toplumun taşıyıcı sütunudur"

Adaletin, devletin, toplumun ve beşeri münasebetlerin taşıyıcı sütunu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaleti sağlamakla zulme kaymak arasındaki çizgi öyle incedir ki, kanunların hazırlanmasından mahkemelerdeki uygulamalara kadar her aşamada, gerçekten çok ciddi titizlik göstermek gerekir. Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini asla unutmamalıyız. Bunun için adalet, daima bizim önceliğimiz olmuştur." dedi.

"Topraklarındaki terör örgütlerine gücü yetmeyenlerin, operasyonlarımıza karşı çıkması beyhude"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarının "terör koridorunun" önünün kesilmesi anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Önce Fırat Kalkanı bölgesinde, şimdi Zeytin Dalı Harekâtı'nı yürüttüğümüz Afrin'de, işte bu amaçla varız. Dün Afrin şehir merkezini de kontrol altına alarak, Zeytin Dalı Harekâtı'nın en önemli aşamasını da geride bıraktık. Ardından Mümbiç, Aynelarab, Telabyat, Resulayn, Kamışlı şeklinde, bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar devam edeceğiz."

"Kuzey Irak'taki terör kamplarındaki fitne ateşini de söndürmekte kararlı olduklarını" vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın dört bir yanından gelip burnumuzun dibinde bin bir tezgâh kuranlara gıkı çıkmayanların, Türkiye'nin terörle mücadelesi karşısındaki vaveylaları, artık bizi ilgilendirmiyor." dedi.

"Suriye'deki kardeşlerimize aydınlık bir gelecek sağlamayı amaçlıyoruz"

"Kazanamayacakları savaşı sivillerin öldürülmesi taktiğine indirenlerin insanlıktan nasibini almadığını" ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivillerin zarar görmemesi için, azami titizlikle mücadelesini sürdüreceğini" kaydetti.

"Birileri istediği için değil, doğrusu bu olduğu için Türkiye'nin sivillerle ilgili hassasiyet gösterdiğinin" altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ve Irak'taki Araplar, Kürtler, Türkmenler bizim öz kardeşlerimizdir. Onların zarar göreceği hiçbir işe kalkışmamız, böyle bir yola tevessül etmemiz düşünülemez. Biz Afrin'deki ve diğer bölgelerdeki mücadeleyi, sadece kendi güvenliğimiz için değil, aynı zamanda oralarda yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin huzuru, geleceği, hakları için de yürütüyoruz. Suriye topraklarındaki varlığımızın tek amacı, bu kardeşlerimizi terör örgütlerinin tasallutundan kurtararak, haklarına, özgürlüklerine kavuşturmak, onlara aydınlık bir gelecek sağlamaktır." şeklinde konuştu.

3 bin 622 PKK/PYD'li öldürüldü

Erdoğan şunları söyledi: "Afrin'de baktık ki bunlar dinlemiyor artık Hatay'a Kilis'e yapılan roket atışları neticesinde buraya girdik. Şu an itibarıyla 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı. Şu anda da iş bitmedi. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Zira bizim derdimiz işgal değil. Bizim derdimiz bu teröristlere karşı o temizlik harekâtını gerçekleştirmek ve bu teröristlerden ülkemize karşı olan tehdidi ortadan kaldırmak. Hedef o terör koridorunu ortadan kaldırmaktı. Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, dedik ki 'Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor.' Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki Irak merkezi yönetimlerine de bunları söyledik. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.'' (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir