• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
"Halk otobüsleri mağdur etmede sınır tanımıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da şehir için sefer yapan belediye ve Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin tavırlarından dolayı şikayetçi olan halk, yetkililerin, denetimlere daha fazla ehemmiyet vermesi çağrısında bulundu.

Şoförlerinin insanları adeta istiflercesine yolcu almaya devam ettiğini ve engellilere karşı çok kaba davranışlar sergilediklerini belirten Vanlılar, ücretsiz, engelli ve yaşlı kartı olan vatandaşlara karşı otobüs şoförlerinin hakarete varan davranışlar sergilediklerini ifade ettiler.

"Böyle bir hizmet anlayışı olamaz"

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Zeynel Abidin Akbaş, Van Büyükşehir Belediyesinin yaşlı ve engelli vatandaşa çıkardığı ücretsiz kartlardan dolayı şoförlerin bu vatandaşları araçta, halkın önünde dışladığını söyledi.

Akbaş, "Şoförler, bu insanlara adeta hakaret ediyorlar. Geçen gün bindiğimiz otobüs şoförü arabaya binen bir vatandaşı o kadar insanın içerisinde adeta azarlarcasına 'Bedava biniyorsunuz, kimsenin size yer verme hakkı yok. Bizi bekletmeye de hakkınız yok. Ayakta durun' diyerek azarladı. İnsanları inmesi gereken bir yerde değil de önüne gelen ve kendince uygun gördüğü bir yerde insanları indiriyorlar. Yaşlı veya engelli vatandaşlar var ve bundan dolayı mağdur oluyorlar. Böyle bir hizmet anlayışı olamaz. Hiçbir yerde yok böyle bir hizmet anlayışı. Bu durumdan şikâyetçiyiz, razı değiliz." dedi.

"Halk mecbur olduğu için otobüse biniyor"

Şoförlerin, araçları sürekli olarak tıka basa doldurma çabası içerisinde olduklarını ve daha fazla yolcu sebebiyle bazen 15 dakikalık bir yolu 40 dakikada ancak gidebildiklerini belirten Akbaş, "Aracın boş olup olmadığına bakmaksızın sürekli yolcu alıyorlar. Kadın erken demeden otobüste yolcuları istifliyorlar. Halk mecbur olduğu için otobüse biniyor. Çünkü binmezse bir sonra gelen otobüste aynı durumda." ifadelerini kullandı.  

"Şoförler yolculara insan muamelesi yapmıyor"

Van Büyükşehir Belediyesinin ve idarecilerin duruma el atmaları gerektiğini belirten Akbaş, "Bugün Van'da güzel işler yapılıyor. Ama ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları maalesef bir türlü aşılamadı. Bu duruma bir son vermelerini istiyoruz. Bir kez daha sesleniyorum yetkililere! Otobüs şoförleri yolculara insan muamelesi yapmıyor. Yolcu, şikâyetini dile getirdiğinde ise 'Binmeseydiniz, zorla mı bindirdik?' şeklinde cevaplarla karşılık veriyorlar. Şikâyetçiyiz, bu sesimizi duysunlar." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir