• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Bozdağ: ABD`nin verdiği silahlar Afrin`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'nin verdiği silahların önemli kısmı Afrin'de ele geçirildi, böylece bu silahların önemli bölümü de artık toplanmış oldu." dedi.

Afrin kent merkezinin kontrolünün ele geçirilmesi ve bundan sonraki süreçte atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Biliyorsunuz ABD'ye PYD/YPG terör örgütüne verdiğiniz silahları toplayın diye defalarca ricada bulunduk. Maalesef toplamadılar. ABD'nin terör örgütüne verdiği silahların önemli bir kısmı Afrin'de ele geçirildi. Zeytin Dalı Harekâtı ile terör devleti oluşturma projesi çökertildi, sınır güvenliğine dönük tehdit ve riskler önemli ölçüde azaldı." ifadelerini kullandı.

Afrin'in mayın, patlayıcı ve silahlardan temizlenmesi gerektiği ve bunun zaman alacağını aktaran Bozdağ, alt ve üst yapının imarının gerektiğini, hayatı normalleştirmek için çalışacaklarını söyledi. Bozdağ, "Bildiğiniz gibi bugün meydana gelen bir patlamada orada siviller ve ÖSO mensupları hayatını kaybetti. Teröristlerin kaçmadan önce bölgede pek çok tuzaklamalar, mayınlamalar yaptığını biliyoruz. Öncellikle o bölgedeki bütün alanların bu tuzaklardan temizlenmesi, patlayıcı ve benzeri risk oluşturacak şeylerden temizlenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bazı sosyal medya hesaplarında YPG'lilerin Afrin'den kendilerinin çekildiği bilgisinin yer aldığını anımsatan Bozdağ, "Bir defa kendileri çekilmediler, korktular, kaçtılar. Şu anda bölgede elde edilen terör örgütüne ait mühimmat, silahlara baktığınızda bunu çok net görüyorsunuz. Teröristler kendileri kaçmak zorunda kalmayıp planlı bir şekilde stratejik olarak ayrılmayı tercih etmiş olsalardı oradaki silahları, mühimmatları oradan alırlardı." şeklinde konuştu.

Bozdağ, Afrin'de kalıcı ya da işgalci olmadıklarını, bölgeyi gerçek sahiplerine teslim edeceklerini de sözlerine ekledi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir