• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Darbecilerin istihbari bilgileri baz alınarak insanlar mağdur ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siirt İl Teşkilatı 2'nci Olağan Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, darbecilerin oluşturduğu istihbari bilgileriyle insanların mağdur edildiğini delirtti.

Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen 2'nci Olağan Kongre Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yoklama yapılıp divan kurulunun oluşturulduğu kongrede, mali rapor ve faaliyet raporu üyelere sunarak ibra edildi. Yapılan seçimin ardından yeni il başkanı Abdulhakim Tekin oldu.

Kongrede bir konuşma yapan Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, HÜDA PAR olarak her zaman "Önce İnsan, Öncelik Adalet" şiarıyla yollarına devam ettiklerini söyledi.

HÜDA PAR'ın kuruluşundan bugüne adaleti öncelediğine dikkat çeken Doyar, "Partimiz 6'ncı yılını doldurmuş bulunuyor, sürekli dile getirdiği bir mesaj olarak sunduğu ve altını kalın çizgilerle çizdiği bir hususiyet vardır o da adalettir. Dikkat edin bu sene yine adaleti esas alarak bir temayla halkımızın karşısına çıktık ve dedik ki 'önce insan, öncelik adalet.' Adalet insan içindir ama adaleti tesis eden yine insandır. Niye hep adaleti öne çıkarıyoruz? Bunun elbette önemli bir sebebi, bir hikmeti vardır. Adalet her şeyden önce insanlığın bizzat kendisi için hamurdaki maya gibi lazımdır. Adalet hakkın tesisidir, adalet huzurdur, adalet sosyal güvenin tesisidir ve dolayısıyla adalet insanlığın bizzat kendisiyle, kardeşiyle, komşusuyla ve akrabasıyla barışıdır. Bu yüzden adalet hepimiz için su ve ekmek gibi lazımdır. İhtiyaç duyduğumuz temel bir hususiyettir."  

Toplumumuzu, başta inanç ve ahlaki değerler olmak üzere sosyal dokusunu, zehirlemeye çalışan kötü niyetli insanların 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişimine değinen Doyar, insanların güç birliğiyle bu hainlere engel olduğunu söyleyerek konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Bu toplumun inancını, ahlaki değerlerini ve sosyal dokusunu dikkate alarak toplumun ihtiyaçlarını temin etme, toplum içerisinde huzur ve güvenin tesisi aynı zamanda toplumun barışının tesisi noktasında devlet mekanizması ve bu mekanizmada yer alan yetkililer birinci derecede sorumludurlar. Bugün bizim memleketimizi, toplumumuzu, insanlarımızı başta inanç ve ahlaki değerler olmak üzere sosyal dokusunu, sosyal adaletini zehirlemeye, bozmaya çalışan o kadar kötü niyetli insanlar vardır ki 15 Temmuz'da adeta bunun bir provasını sinema seyreder gibi seyrettik. Allah'a hamdolsun ki inançlı insanlarımız başta olmak üzere toplumun bütün kademesinde ki insanlarımız güç birliğiyle bunlara engel oldu. Allah'ı Teâlâ bir daha böyle hainlere fırsat vermesin."

"Güvenlik soruşturmaları yapılıyor ve insanlarımız mağdur ediliyor"

Güvenlik soruşturmalarının insanları mağdur ettiğini söyleyen Doyar, "Darbe girişiminde bulunanların devlet hafızasını kendilerinin oluşturduğunu bu vesilelerle istihbarı bilgi toplayarak insanları fişlediklerini ve maalesef bugün bu istihbari bilgiler baz alınarak insanların mağdur ediliyor. Şimdi görüyoruz ki bu insanlar daha önce cezaevlerine tıkadıkları yüzlerce insan var. Şu anda memur alımlarında o oluşturulan havuzdaki hafızaya müracaat ediliyor. Bunu oluşturanlar şu an da suç örgütüne mensup olmaktan dolayı yargılanıyor ya içeri alınmış ya da yurt dışına çıkmış. Âmâ onun bilgilerine müracaat edilerek memur alımı yapılıyor. Güvenlik soruşturmaları yapılıyor ve insanlarımız mağdur ediliyor. Yine o insanların telaşıyla o insanların kendi çıkar ve menfaattarı doğrultusunda kendilerine rakip veya düşman gördükleri insanları bir şekilde cezalandırma yoluna gittiler." şeklinde konuştu.

"Suçsuz insanlar hâlen cezaevlerinde"

Son olarak 20 yıldan fazladır masum insanların cezaevlerinde olduğunu söyleyen Doyar, "Kimileri orada canını verdi. Kimisi de anne-babasını görmeden kaybetti. Gerçek suculalar ise ellerini kollarını sallayarak dışarıda rahat bir şekilde gezebilmektedirler. Onun için diyoruz ki hükümet yetkilileri lütfen bu konuda adaletin acilen tesis edin. Mağduriyetler var bunların giderilmesi lazım, hak sahiplerine iade edilmeyen haklar vardır aynı zamanda suç işlediği halde suçunun karşılığını görmeyen insanlar vardır. Bu toplumun içerisinde bunlar tümör gibi her tarafa zarar verdiler." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Siirt İl eski Başkanı Behcet Sevgili de insanlığın içine düşürüldüğü manevi buhrandan, maddi yoksulluklardan, ezilmişlik ve dışlanmışlıklardan kurtuluşun özüne dönmesiyle mümkün olacağını söyledi. (Murat Orhan-İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir