• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Esad, 10 Nisan'a Kadar Askerlerini Çekmeyi Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK - Suriye temaslarıyla ilgili olarak video konferans yoluyla BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi veren BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan Suriye hükümetinin, 10 Nisan'a kadar halkın yaşadığı yerlerden askerlerini çekmeye söz verdiğini bildirdi.

Bilgilendirmenin ardından basına bilgi veren BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, Annan'ın Suriye yönetiminden, ağır silah kullanmayı bırakmasını ve halkın yaşadığı yerlerden askerlerini geri çekmesini istediğini söyledi.

Annan'ın, Suriye dışişleri bakanının dün kendisine bir mektup gönderdiğini bildirdiğini ifade eden Rice, mektupta, "Suriye ordusunun 1 Nisan'dan itibaren askerlerini çekmeye başlayacağını, ağır silah kullanmayı bırakacağını ve 10 Nisan'da da halkın yaşadığı yerlerden askerlerini çekmeyi tamamlamış olacağını bildirildiğini" açıkladı.

Annan, bu tarihin 10 Nisan'dan önce olmasını istediğini de dile getiren Rice, "Annan, Suriye hükümetinden artık halkın yaşadığı yerlere girmeyip buralardan derhal çekilmesini istediğini, Esad yönetiminin de bunu kabul ettiğini bildirdi" dedi.

Rice ayrıca, Annan'ın bu konu dışında 6 maddelik planın diğer kısımlarının uygulanmasıyla ilgili detaylı bilgiyi çok yakında Suriye hükümetinden almayı beklediğini de söyledi.

Annan'ın yardımcısı Nasır El Kidva'nın muhalif gruplarla görüştüğün dile getiren Rice, El Kidva'nın, muhaliflerden, Esad'ın ateşkesi uygulamasının ardından 48 saat içinde kendi faaliyetlerini durdurmalarını istediğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir