• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Aynı caminin muslukları 7`nci defa çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın merkez Bayındır Mahallesi'nde bulunan Zeynel Abidin Camii'ne gece saatlerinde giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, caminin merdivenlerindeki demir korkulukları, şadırvan ile tuvaletlerdeki muslukları çalarak, camiye zarar verdi.

Zeynel Abidin Camii'nde 7 defadır hırsızlık yapıldığını belirten cami cemaati, duruma tepki göstererek, hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Cami cemaatinden Metin Şimşek, "7'nci defadır burada hırsızlık yapıyorlar. 3-4 defadır hem tuvalet hem de şadırvandaki tüm musluklar çalınıyor. Devletin bu hırsızlık olaylarına bir çare bulmasını istiyoruz. Yetkililer camilere yardımcı olsunlar. Her hafta ya da 15 günde bir musluklarımızın tümünü söküp gidiyorlar. Her defasında 250-300 TL civarı caminin zararı oluyor. Camilerin etrafının kamera sistemleriyle donatılmasını istiyoruz. Yoksa bu hırsızların çaresi yok." dedi.

"Hurdacılar çalınan muslukları satın almasınlar"

Bunun sırf camiye zarar olsun diye yapıldığını dile getiren Şimşek, şunları söyledi: "Buradan çalınan musluklar hurdacılara 10 TL ya yapar ya yapmaz. Musluk hurdasının kilosu 10-15 TL'dir. Devletin hurdacıları da denetlemesini istiyoruz. Hurdacılar çalınan muslukları satın almasınlar. Bunların maksadı hırsızlık değil, camiye zarar vermektir. Bu yüzden camilerde hırsızlık yapılmaktadır. Devletin bu vakalara çözüm bulmasını rica ediyoruz."

"Hırsızlara caydırıcı ceza versinler ki bir daha bu cürmü işlemesinler"

Yetkililerin hırsızlara caydırıcı cezalar vermeleri gerektiğini anlatan Şükrü Turgut ise "Sabah namazına geldiğimde caminin bu manzarasını görünce çok öfkelendim. Yeni bir musluk 10 TL'dir. Hırsızlar, caminin musluklarını komple söküp 10 TL'ye hurdacılara satıyorlar. Bir sigara parası ediyor. Allah'ın evinden musluğu söküp hurdacılara satmak ayıp değil mi? Bu işi yapmasınlar. Yanıma gelsinler, musluklardan kazanacağından daha çoğunu veririm. Müslümanlar olarak camilerde bu yüz kızartıcı olayı görünce çok üzülüyoruz. Ayıp denilen bir şey var. Acaba bunlara bir çare yok mu? Yetkililer bu olayların üzerinde dursunlar. Vallahi yetkililer kiliselere önem verdikleri kadar camilere önem vermiyorlar. Hırsızlara caydırıcı bir ceza versinler ki bir daha bu cürmü işlemesinler." ifadelerini kullandı.

 "Camilerimize sahip çıkalım"

Caminin 9 basamaklı merdivenine yapılan demir korkulukların da çalındığını bildiren Turgut, "Cami merdivenlerinde ihtiyarlarımız için demir korkuluklar yapmıştık, onları da çalmışlar. Zaten gençler camiye fazla gelmiyorlar. Gelen ihtiyarlarımız korkulukların yardımıyla merdiveni çıkıyorlardı. Bu hırsızlıklar hepimizin ayıbıdır. Mümkün mertebe camilerimize sahip çıkalım. Bugün camilerimizden başka elimizde bir şeyimiz kalmamış. Camilerimizi de bizden almak istiyorlar. Allah onları muvaffak etmesin. Sinirlenmemek elimizde değil. Her gün camilerde olaylar oluyor. Geçenlerde başka bir camideydim. Namaza başlamadan önce imam 'Ey Müslümanlar! Ceketlerinizi askılara asmayın, hırsızlar götürecek.' dedi. Camilerde bunların olması ayıp değil mi?" şeklinde konuştu. (İLKHA)

 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir