• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
"Barış ve adaletin sağlanması için İslam âleminin güçlü olması gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Spor Lisesi öğrencilerine Kudüs konulu konferans verdi.

Spor Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmasında Kudüs'ün semavi dinlerdeki önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kudüs'te Müslümanların hâkimiyet kurdukları dönemlerde tüm dinlerin, inançların ve kültürlerin barış içinde yaşadıklarını söyledi.

Kurtaran, "Kudüs şehri bütün semavi dinler için önemli ve kutsal bir mekândır. Yahudiler için Hz. Süleyman'ın mabedinin bulunduğu şehirdir. Hristiyanlar için Hz. İsa'nın doğduğu şehirdir. Biz Müslümanlar içinde ilk kıblemiz ve Peygamber Efendimizin miraca çıktığı şehir olması hasebiyle kutsal kabul edilir. Kısacası Kudüs, peygamberler şehridir ve bu nedenle bütün semavi dinler tarafından kutsal kabul edilmiştir. Tarihte Kudüs, Müslümanlar tarafından iki defa fethedilmiştir. İlk fetih Hz. Ömer zamanında gerçekleştirilmiştir. Daha sonra ise büyük komutan Selahaddin Eyyübi Kudüs'ü fethetmiştir." dedi.

"Dünyada barışın, hoşgörünün ve adaletin sağlanması için İslam âleminin güçlü olması gerekiyor"

"Kudüs, İslam hâkimiyeti altında olduğu sürece barışın ve hoşgörünün hâkim olduğu bir şehir olmuştur." diyen Kurtaran, konuşmasına şöyle devam etti: "Ne zaman ki Hristiyanların veya Yahudilerin hâkimiyetine girmişse o zaman Kudüs'e kan ve gözyaşı hâkim olmuştur. Bu durumdan da anlıyoruz ki dünyada barışın, hoşgörünün ve adaletin sağlanması için İslam âleminin güçlü olması gerekiyor. İslam âleminin güçlü olması için tarihte yaptığımız gibi âlim ve arif zatlar yetiştirmemiz lazım. Âlim ve arif insanlar yetiştirebilmek içinde Müslümanlar olarak çok okumamız ve çok çalışmamız gerekiyor. Sahip olduğumuz kültürel derinlik ve medeniyet tecrübesiyle dünyaya yeniden yön verebilecek birikime sahip olduğumuza inanıyorum." (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir