• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Karadenizli Gazetecilerden KGC`ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi kapsamında Trabzonlu Gazetecilerden oluşan bir gurup, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini (KGC) ziyaret ettiler.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinden bir grup Karadeniz'den yola çıkarak Güneydoğu illerinde bulunan basın mensuplarını ziyaret etmeye devam ediyor. Şanlıurfa seyahati ardından konuk gazeteciler, 2'nci gün Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelerek burada Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

Ziyarette; Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt Gazeteciler Cemiyetleri üyesi gazeteciler, projenin koordinatörü Ahmet Külekçi, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, Yönetim Kurulu Üyeleri ile basın mensupları ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın hazır bulundu.

Cemiyet başkanı ve cemiyet yönetici ve üyeleri tarafından ağırlanan konuk gazeteciler ziyaret sonrası meydanı gezdikten sonra Cemiyet üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ziyarette, Cemiyet Başkanı Mehmet Halit Solhan, Kızıltepe ilçesi ile ilgili kısa bir açıklama yapmasının ardından konuk gazetecileri Kızıltepe'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Solhan, bölgeler, iller arasındaki önyargıların diyalog ve ziyaretlerle kırılabileceğini bu konuda basın mensuplarının görevinin büyük olacağını söyledi.

Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın'da dernek olarak başlattıkları girişim ve ziyaretlerin bu noktaya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Basın Mensupları Gönül Elçisi Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ise Trabzon Kızıltepe arasında başlayan ziyaret ve diyalogların iki bölge arasında kardeşlik köprüsüne dönüştüğünü, bu topraklarda yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirterek, "Birbirimizi tanıdıkça daha sıkı kucaklaşacağız." dedi.

Gazeteciler Kızıltepe ziyaretleri sonrası Batman'a hareket etti. Batman Hasankeyf'te yapılacak Ilısu Barajı sonrasında sular altında kalacak olan tarihi mekanları gezip fotoğraflayan basın mensupları Mardin'in Midyat ilçesini de gezdikten sonra Mardin il merkezine döndü.

Konuk Gazeteciler gezinin 3'üncü gününü Diyarbakır'da geçirecek.

Proje kapsamında, Güneydoğu Anadolu illerinden bir grup gazeteci 9-12 Şubat tarihleri arasında Trabzon ve Rize illerini kapsayan Doğu Karadeniz gezisinin ardından projenin ikinci ayağı olarak Karadeniz illerinde görev yapan gazeteciler 16-19 Mart tarihleri arasında Güneydoğu'nun 4 ilini kapsayan gezi için bölgeye geldiler. (Mehmet Aslan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir