• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Marifet -Der Eğitim Seminerleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Susa ARSLAN - Doğruhaber

Marifet -Der bünyesinde süregelen bu etkinlikler öğrenci ve eğitimciler tarafından yoğun bir ilgi ile takip ediliyor. Alanında uzman kişilerin ele aldığı konular her hafta farklı konuklar tarafından değerlendiriliyor.

Said Nursi ve Düşünce Yapısı konusunu ele alan Özkan Yaman: “Üstadın hayatından bahsederken; aslında biz tarihide anlatmış oluyoruz ki Osmanlının son dönemlerini laik sistemi, yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş dönemini ele alıyoruz. Sadece tarih değil aynı zamanda o dönemdeki fikri ve felsefi akımlarını da anlatmış oluyoruz” dedi.

Özkan; “Üstad aslında bir hakikat aşığıdır,  bir hakikat savaşçısıdır” diyerek “Ben Üstadı Galileo ile Koperlik ile kıyaslıyorum. Döneminde Koperlik dünyanın kendi etrafında ve güneşim etrafında döndüğü fikrini ortaya atıyor ve ondan sonra gelen Galileo aynı fikri savunduğu için engizasyon mahkemeleri tarafından yargılanıyor ve sekiz yıl ev hapsine mahkûm ediliyor. Galileo`nun suçu dünya dönüyor demek idi peki Üstadın suçu ne idi ki, 28 yıl yargılandı? Galileo dünya dönüyor diye yargılanırken Üstad dünyayı döndüren biri var demekle yargılandı. Laik sistem de çocuklarımıza âlemin kendi kendine oluştuğunu öğretirken işin teferruatına girip hakikati göstermemektedir” diye ifade etti.

Özkan “Bugün gençlerin beş esas üzerinde olmaları lazım;

1.Aktif olmak

2.Raektif(dirençli, güçlü ) olmak

3.Proaktif(kendinden harekete geçmek)

4.Kıraaktif (yaratıcı, keşfedici)olmak

5.Estetik olmak” diye 5 madde sıraladı.

Ayrıca “Bir genç olarak Kur`an ve hadisi öğrenmede, anlamada, yaymada, hayır hasenatta, ziyaret ve ticarette, verilen görevi yerine getirme de aktif olmak lazım çünkü Kur`an-ı Kerim hayırda yarışın ifadesi bizi buna doğrudan sevk ediyor” ifadelerini kullandı.

Zamanı okuyup doğru yorumlaya bilmek için Risale-i Nurların okunmasının gerekliğine vurgu yapan Özkan son olarak, Risale-i Nurların okunmasının faydalarına değinerek “Risale-i Nuru okuyan kimse de Kur`an okuma ve ilim öğrenme isteği artar. Hayata pozitif bakar agresif tutumlardan uzaklaşır ” dedi.

Üslubunun ağırlığı hakkında sorulan bir soruya cevap olarak Özkan, her ilmin kendine göre zorlukları varıdır. Risale-i Nurun`da anlaşılabilmesi için de sebat etmek gerektiğinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir