• DOLAR 32.336
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2240.059
  • ...
Suriyeli yetim çocuklara Kur`an-ı Kerim dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki savaşta anne veya babalarını kaybeden ve Gaziantep'te kendileri için açılan yetim evinde kalan Suriyeli 500 yetim çocuğa, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İmkân-Der) tarafından Kur'an-ı Kerim, elbise ve ayakkabı dağıtıldı.

Suriye'deki iç savaştan dolayı aileleriyle Gaziantep'e sığınmak zorunda kalan ve burada da İmkân-Der tarafından açılan Yetim Evi'nde kalan Suriyeli 500 yetim çocuğa Kur'an-ı Kerim, elbise ve ayakkabı hediye edildi.

Çocukların sevinçleri görülmeye değerken, İmkân Der Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, yaptıkları yardımlarla ilgili İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli yetim çocukların kaldığı yetimhane merkezinde hayırseverlerin katkısıyla elbise, ayakkabı ve Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını söyledi.

Suriyeli yetim çocuklara periyodik aralıklarla elbise ve ayakkabı yardımında bulunduklarını ve bu defa ise yetim çocukların ailelerinden gelen talep üzerine Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını belirten Gökdere, "Çocukların dinlerini, Kur'an-ı Kerim'i bilmesi ve bunlara yabancı olmaması açısından bugün onlara Kur'an-ı Kerim dağıttık. Bu yetim çocukların aileleri evlerinde hiç Kur'an-ı Kerim olmadığını bize bildirmişlerdi. Yaklaşık olarak 500 yetim çocuğa kışlık kıyafet ve Kur'an-ı Kerim hediye ettik."dedi.

"Yetimlerle paylaşmak çok güzel"

Kampanyalarının devam edeceğini belirten Gökdere, "İnşallah bize Kur'an-ı Kerim konusunda destek olmak isteyenler olursa biz bu Kur'an-ı Kerim'leri bu insanlara ulaştıracağız. Yalnız Suriyelilerin okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim ile bizim okuduğumuz Kur'an-ı Kerim, kıraat açısından farklı.  Onun için inşallah bu konuda bir destek bekliyoruz. Biz şuna inanmışız; Hazreti Muhammed (s.a.v) bir hadisinde 'Ben ve yetime bakan kişi cennette şu iki parmak gibiyiz.' demiştir. İnşallah biz hadise layık olur ve cennette de Hazreti Muhammed'e (s.a.v) komşu oluruz. Paylaşmak çok güzeldir, yetimlerle paylaşmak daha da bir güzeldir. Bir yetimin yüzünün güldüğünü, gözündeki o mutluluk ışığını yakalamak en güzel iştir."diye konuştu.

"Avrupa'dan gelen misyonerler Suriyeli çocuklara İncil dağıtıyor"

Avrupa'dan gelerek misyonerlik çalışması yapan bazı grupların Suriyeli çocuklara İncil dağıttığını ve bu şekilde çocukları kendi tuzaklarına çektiğini belirten Gökdere,  "Bizim Kur'an-ı Kerim dağıtmamızdaki bir diğer amacımız biz bu çocuklara sahip çıkmazsak, bu çocuklara Avrupa'dan gelen ve buralarda ise misyonerlik çalışması yapan bazı gruplar İncil dağıtıyor. Bu şekilde bu çocukların beyinlerini yıkıyorlar. Bu çocukları bu şekilde bir nevi kendi tuzaklarına düşürmek için çalışıyorlar. Bizlerde İmkân-Der olarak özellikle buna ağırlık verdik ki bu çocuklar misyonerlerin tuzağına düşmesin. Allah'ın izniyle kendi dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrensinler. Bundan dolayı da özellikle Kur'an-ı Kerim dağıtmada bir itina gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Elbise ve ayakkabı yardımı ile Kur'an-ı Kerim alan Suriyeli yetim çocuklar ise, İmkân-Der'e teşekkür ederek, aldıkları yardımlardan dolayı çok mutlu oldukları söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir