• DOLAR 32.52
  • EURO 34.544
  • ALTIN 2491.609
  • ...
"Saldırıyı Rusya gerçekleştirdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, "Zehirleme saldırısını Rusya'nın yaptığına kanaat getirdik." dedi.

Uzun hükümet krizinin ardından koalisyon görüşmelerini tamamlayarak hükümeti kuran Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki ülke arasındaki köklü geleneğe uyarak, ilk resmi ziyaretini Fransa'ya yaptı.

Paris'te Elysee Sarayı'nda bir araya gelen Merkel ve Macron, ortak basın toplantısı düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Merkel, eski Rus ajanı Sergey Skripal'in öldürülmesi girişimi nedeniyle Rusya'yı kınadı.

Basın toplantısında Macron, "Rusya'nın bu olayla ilgisini kınıyoruz ve İngiltere'ye dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Çünkü bütün bulgular bu cinayet girişiminin arkasında Rusya'nın olduğunu gösteriyor." dedi.

Merkel de "Pek çok ilgili otorite Rusya'nın suçlu olduğunu düşünüyor. İngiltere hükümetinin bu olayı uluslararası planda gündeme getirmesini doğru buluyoruz. Şeffaflık açısından bu çok önemli." diye konuştu.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşerek gelecek hafta düzenlenecek olan liderler zirvesinde konuyu gündeme taşıyacak. 22-23 Mart tarihlerinde yapılacak zirvede Avrupa Birliği'nin mesajı açıklanacak. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir